Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δημιουργείται Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στο Ρέθυμνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι πιέσεις απέδωσαν καρπούς και τελικά θα δημιουργηθεί στο Ρέθυμνο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας αμέσως μετά τις εκλογές.

Το Ρέθυμνο στερούνταν της απαραίτητης αυτής υπηρεσίας για τα άτομα με αναπηρία, που έπρεπε κάθε φορά που χρειαζόταν να περάσουν από επιτροπή να ταλαιπωρούνται, πηγαίνοντας είτε στο Ηράκλειο είτε στα Χανιά.

Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο, Μανώλης Τσουπάκης, η Διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε τη δημιουργία ΚΕ.ΠΑ. στο Ρέθυμνο το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αμέσως μετά τις εκλογές. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν τα απαραίτητα σεμινάρια στους γιατρούς που θα συμμετέχουν στην επιτροπή, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως οι γιατροί που θα συμμετέχουν στην τοπική επιτροπή θα έρχονται από το Ηράκλειο και το Λασίθι και όχι από την Αθήνα, ενώ καλύπτονται όλες οι απαιτούμενες ειδικότητες.

Η επιτροπή θα λειτουργεί όταν θα υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων με αναπηρία που θα πρέπει να εξεταστεί για να πιστοποιηθεί η αναπηρία τους και αυτό θα γίνεται σε κάποιο χώρο στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ).

Όπως τονίζει ο κ. Τσουπάκης, δεν είναι καλύτερη δυνατή λύση να φιλοξενείται η επιτροπή στα ιατρεία διότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος, ωστόσο εκτιμά ότι θα βρεθεί νέος χώρος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ του νομού Ρεθύμνου, Δημήτρης Τσαχάκης, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πολιτεία αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα της δημιουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στο Ρέθυμνο, εκφράζει όμως τις ενστάσεις του για την ακαταλληλότητα του χώρου όπου θα λειτουργεί η επιτροπή.

Ο ίδιος τονίζει ότι το σωματείο θα παλέψει, ώστε η επιτροπή να εγκατασταθεί σε έναν αξιοπρεπή χώρο, όπως έδωσε τη μάχη για να δει να γίνεται πραγματικότητα το αίτημα για λειτουργία ΚΕΠΑ στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Τσαχάκης δεν παραλείπει να αναφέρει και όσους συνέδραμαν το σωματείο και πίεσαν με επιστολές τις αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο υγείας, δηλαδή την αντιπεριφερειάρχη κα Μαίρη Λιονή και το Εργατικό Κέντρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.