Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τερμάτισε το μαραθώνιο έπειτα από δύο εβδομάδες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες και βίντεο της γενναίας κι επίμονης Claire Lomas.

Ο πόνος τη λύγιζε αλλά εκείνη επέμενε να μην εγκαταλείψει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωή της. Έτσι έπειτα από δεκαέξι ημέρες, και πολλά δάκρυα η Claire Lomas πέρασε τη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου του Λονδίνου, που άρχισε πριν από δύο εβδομάδες.

Βήμα βήμα, με απίστευτη στήριξη από τον κόσμο, η παράλυτη 32χρονη με το παρατσούκλι «βιονική γυναίκα» κέρδισε μία θέση στην ιστορία και κατάφερε να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.



Φορώντας μία μηχανική «στολή» η οποία ελέγχει τα πόδια της, ολοκλήρωσε την απόσταση των 26,2 μιλίων που χώριζε την αφετηρία από τον τερματισμό, όπως έκαναν περισσότεροι από 36.000 δρομείς. Εν αντιθέσει όμως με εκείνους, για την Claire δεν υπάρχει μετάλλιο.

Γιατί παρά την κοπιώδη και συμβολική προσπάθειά της, οι διοργανωτές του μαραθωνίου αρνήθηκαν να της απονέμουν μετάλλιο και να την συμπεριλάβουν στον κατάλογο όσων τερμάτισαν επιτυχώς τον αγώνα.

Αντί για το μετάλλιο των διοργανωτών, όμως, η Claire είχε μία μεγάλη έκπληξη να την περιμένει: τα δεκάδες μετάλλια άλλων συμμετεχόντων τα οποία της προσέφεραν όταν τερμάτισε!



Η Claire έχασε τον έλεγχο των ποδιών της έπειτα από πτώση από άλογο πριν από πέντε χρόνια. Από το αναπηρικό αμαξίδιο απελευθερώθηκε χάρη σε αυτή την πρωτοποριακή στολή που «δένεται» στον κορμό και τους μηρούς της και της δίνει τη δυνατότητα να κινείται μέσω αισθητήρων κίνησης.

Έτσι η Claire έμαθε να περπατά- για δεύτερη φορά- όταν έκανε τα πρώτα της βήματα και η 13 μηνών κόρη της Maisie.

Τα τελευταία κοπιώδη βήματα προς τη γραμμή του τερματισμού η Claire τα έκανε χθες μαζί με τον άνδρα της Dan και τη μικρή Maisie.



Τρέχοντας για καλό σκοπό η 32χρονη κατάφερε να συγκεντρώσει 90.000 λίρες για την οργάνωση Spinal Research.

«Δεν έτρεχα για το μετάλλιο», απαντά σε όσους τη ρωτούν πώς νιώθει που δεν της απονεμήθηκε. Ο χρόνος της δεν καταγράφηκε επισήμως ενώ περνούσε τις νύχτες σε ξενοδοχείο για να επιστρέψει κάθε πρωί στο δρόμο.

Οι διοργανωτές του μαραθωνίου εξηγούν πως ο τερματισμός πρέπει να γίνει την ίδια μέρα της εκκίνησης για να απονεμηθεί μετάλλιο στον δρομέα.

Δείτε το βίντεο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.