Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Πρωταθλητές στο... «καθισιό» οι Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μόνο το 3% αθλείται τακτικά.

Μεταξύ των Ευρωπαίων που η άσκηση πάει… περίπατο συγκαταλέγονται οι Έλληνες, σύμφωνα με αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Μόλις το 3% των πολιτών της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας δηλώνουν, βάσει κοινοτικής δημοσκόπησης, πως αθλούνται «τακτικά», τη στιγμή που το 15% των συμπολιτών μας δηλώνει πως αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ».

Αντίστοιχα, υψηλά ποσοστά που καταδεικνύουν την έλλειψη επιθυμίας για άσκηση παρατηρούνται στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στον κοινοτικό Βορά, με τους Σουηδούς στο 6%, τους Φιλανδούς στο 7% και τους Δανούς στο 18%, τη στιγμή που ο μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 39%.

Οι Έλληνες σε ποσοστό 63% επιλέγουν ως τόπο άθλησης μεταξύ κάπου σπιτιού και σχολείου, χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην ΕΕ), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην ΕΕ) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην ΕΕ).

Στο μεταξύ, το 13% των Ελλήνων δηλώνουν πως είναι μέλη κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος ανέρχεται στο 25%.

Αναφορικά με τους λόγους που θέτουν εμπόδια στην άθληση, οι Έλληνες σε ποσοστό 51% επικαλούνται ως βασικότερη αιτία την έλλειψη χρόνου, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος ανέρχεται σε 45%.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.