Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Έξι γενιές… κόρες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ξεχωριστή Γιορτή της μητέρας για την οικογένεια Wood.

Έχει γιορτάσει πολλές φορές τη Γιορτή της Μητέρας η Mollie Wood στα 111 (!) χρόνια της, αλλά η χθεσινή ήταν πολύ ξεχωριστή καθώς τη γιόρτασε ως προ-προ-προγιαγιά! Στην οικογένεια που ζει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ συνυπάρχουν πλέον έξι γενιές εν ζωή θυγατέρων, μετά τη γέννηση της μικρής Braylin μόλις πριν από επτά εβδομάδες.



Η Mollie Wood γεννήθηκε στο Charlottesville το 1901, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο αυτοκίνητο!

«Η μαμά πρόσεχε τον εαυτό της», λέει η 88χρονη κόρη της Mollie Wood, η Louise Minter, αποκαλύπτοντας το μυστικό της μακροζωίας της. «Δεν κάπνιζε ποτέ, δεν έπινε ποτέ κι έτρωγε σωστά». Εργαζόταν πάντα σκληρά, φρόντιζε τον κήπο ώστε η οικογένειά να έχει φρέσκα προϊόντα, μαγείρευε κι έπλενε τα ρούχα της οικογένειας στο χέρι. «Δεν είχαμε ποτέ πολλά λεφτά αλλά είχαμε πάντα πολλά να φάμε επειδή αφιέρωνε τόσες ώρες στον κήπο», λέει η κόρη της.

Η ζωή της δεν ήταν εύκολη. Με δύο μικρά παιδιά κι ένα τρίτο να… καταφτάνει, χρειάστηκε να δουλεύει για δύο καθώς ο σύζυγός της χτυπήθηκε από πολιομυελίτιδα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί για τρία χρόνια.

«Υπάρχει αυτή η φωτογραφία με το χέρι της και το χέρι του μωρού. Την κοιτάζω και σκέφτομαι πόση δουλειά έκανε με τα χέρια αυτά για μας, ήταν μία υπέροχη μητέρα», λέει η Louise.



Η Louise Minter έφερε στον κόσμο την κόρη της Bette Woodson όταν ήταν μόλις 18 χρονών. Η κόρη της Woodson, Marlo Shifflett είναι σήμερα 39 ετών και… γιαγιά, αφού η 16χρονη Savannah γέννησε την μικρή Braylin, τον Βενιαμίν της μητριαρχικής οικογένειας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.