Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων οι φαρμακοποιοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά
.
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά σταματούν από την Τετάρτη 4 Απριλίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και την Πέμπτη κλείνουν τα φαρμακεία τους στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, διεκδικώντας εξόφληση των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια μέρα στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Κηφισίας, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε κατάληψη των γραφείων του Οργανισμού.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα φαρμακεία» τα οποία όπως λένε αδυνατούν πλέον να πιστώνουν.

Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη και των προέδρων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι αύριο θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε αγορές φαρμάκων από ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ενώ τη Δευτέρα 9 Απριλίου θα καταβληθούν άλλα 48 εκατ. για παλαιές οφειλές του ΟΠΑΔ.

Ταυτόχρονα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε ότι οι μηνιαίες αποπληρωμές για αγορές φαρμάκων θα συνεχίζουν να γίνονται κανονικά.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθούν και άλλοι κλάδοι όπως οι γιατροί, οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς και άλλοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.

Μετά τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε: «Παρά τη συνεννόηση που επετεύχθη κατά τη συνάντηση και παρά τα εντάλματα πληρωμών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία των φαρμακοποιών προχωρά αναίτια σε κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του. Εξηγήσαμε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι τις παλαιές οφειλές τις ρυθμίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Η προσπάθεια να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτύχει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.