Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Γέμισε τυφλούς και η Χίος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Γέ
μισε η Χίος... τυφλές "μαϊμούδες"! Θαύμα της φύσης! Μπορούσαν να οδηγούν να τρέχουν, να κυκλοφορούν στον δρόμο, να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στις κινήσεις τους αλλά να είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι της... απατεωνιάς! Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής που συνεδρίασε με θέμα «πραγματικοί δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων», ο διευθυντής της Επιτροπής Αναπηρίας και Ιατρικής Εργασίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Βασίλης Πατεράκης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα, αποκαλύφθηκε ότι εντοπίστηκαν άλλοι 50 "μαϊμού" τυφλοί!

Την καταγγελία έκανε ταχυδρομικός διανομέας της περιοχής που ανέφερε ότι 50 άτομα παίρνουν επίδομα τυφλότητας χωρίς να το δικαιούνται, καθώς δεν έχουν πρόβλημα όρασης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Ζακύνθου, ο κ. Πατεράκης δήλωσε ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων μετείχαν στο κύκλωμα χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σε 616 περιπτώσεις μη δικαιούχων ενώ πρόσθεσε ότι οι επανέλεγχοι θα έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% μέχρι τέλη Μαϊου σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης κατήγγειλε ότι από πέρσι τον Ιούλιο οι αρμόδιοι υπουργοί μίλησαν για ανάπηρους «μαϊμού» και μέχρι σήμερα το θέμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, με αποτέλεσμα να έχει κοπεί από τον Σεπτέμβριο η σύνταξη σε 40.000 πραγματικά ανάπηρους.

«Τα άτομα με αναπηρία νιώθουμε μια συστηματική προσπάθεια υπονόμευσης και κοινωνικής απονεύρωσης για να περάσουν ληστρικές επιδρομές στα ελάχιστα μέτρα που υπάρχουν για εμάς», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδακαστάνης.

Επικριτικός εμφανίστηκε και για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων, τονίζοντας ότι οδηγείται σε αποτυχία και λόγω κακής διαχείρισης και γιατί το σύστημα δεν είναι σοβαρό και διαφανές.

«Η πυρομανία και η παιδοφιλία είναι ασθένειες. Δεν είναι αναπηρία. Αυτά δεν υπάρχουν πουθενά στο κόσμο. Το αίτημά μας σε όλα τα πολιτικά κόμματα είναι να ανατραπεί το σημερινό σύστημα και να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό, αδιάβλητο αντικειμενικό», επεσήμανε ο κ. Βαρδακαστάνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.