Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ορμόνη αδυνατίζει και χαμηλώνει την πίεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χρησιμοποιήθηκε σε νέα θεραπεία για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2,

Η λύση στη μάχη κατά της παχυσαρκίας φαίνεται να βρίσκεται στο ίδιο μας το πεπτικό σύστημα. Ο λόγος για μια ορμόνη που βρίσκεται εκεί, η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές όχι μόνο θα βοηθήσει τους παχύσαρκους να χάσουν βάρος, αλλά θα συμβάλει και στη μείωση της πίεσής τους.

Το πεπτίδιο 1 (GLP-1) είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από το έντερο όταν τρώμε. Πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε σε μια νέα θεραπεία για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 ακριβώς επειδή έχει διαπιστωμένα τη δυνατότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης βάλθηκαν τώρα να διασταυρώσουν αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αφού διαπίστωσαν ότι μειώνει την κατανάλωση φαγητού.

Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων 25 σχετικών ερευνών σε 6.000 παχύσαρκους διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς που έπαιρναν κλινικά αποδεκτές δόσεις της ορμόνης για τουλάχιστον 20 εβδομάδες έχασαν τουλάχιστον 3 κιλά. Η χορήγηση αυτής της ορμόνης είχε κάποιες παρενέργειες, όπως ναυτία, εμετό και διάρροια, αλλά δεν χαρακτηρίστηκαν σοβαρές, ούτε ανάγκασαν κάποιον από τους εθελοντές να διακόψουν τη θεραπεία.

«Τη χρησιμοποιώ στους ασθενείς μου και έχουμε μεγάλη επιτυχία. Για κάποιους αποδείχθηκε εντυπωσιακά αποτελεσματική. Μάλιστα, ένας από αυτούς έχασε περίπου είκοσι κιλά και έλεγξε για πρώτη φορά την πίεσή του» δηλώνει ενθουσιασμένος ο δρ Ντέιβιντ Χάσλαμ του βρετανικού National Obesity Forum. Ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι χρειάζεται επιπλέον έρευνα και κυρίως σε παχύσαρκους χωρίς διαβήτη.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.