Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Οι αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Οι αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής

Οι πολλές ώρες σε μια καρέκλα αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου.

Σε μία ακόμα έρευνα επισημαίνονται οι αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής. Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ διαπίστωσαν ότι περισσότερες από έντεκα ώρες σε μια καρέκλα την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, είτε είμαστε φυσικά δραστήριοι το υπόλοιπο της ημέρας είτε όχι.

Οι ερευνητές συμπέραναν πως όσοι κάνουν καθιστική ζωή για το μισό της ημέρας ειχαν 40% αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Hidde van der Ploeg, δήλωσε: «Τα συμπεράσματα της έρευνάς μας υποδηλώνουν ότι στο σπίτι, στο γραφείο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι άνθρωποι πρέπει να στέκονται και να κινούνται περισσότερο». Παράλληλα, οι ειδικοί σημειώνουν ότι ένας πρωινός περίπατος είναι ευεργετικός και είναι απαραίτητο να αποφεύγεται το παρατεταμένο καθισιό.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την έρευνα, οι λιγότεροι δραστήριοι άνθρωποι είχαν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σε σύγκριση με τους δραστήριους που κάθονταν λιγότερο χρόνο.

Σύμφωνα με την έρευνα οι λιγότερο σωματικά δραστήριοι άνθρωποι που κάθονταν περισσότερο χρόνο είχαν κατά το 1/3 αυξημένες πιθανότητες θανάτου σε σχέση με τους λιγότερο δραστήριους οι οποίοι όμως κάθονταν λιγότερες ώρες στη διάρκεια της ημέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.