Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Tρίπολη: Έκοψαν το επίδομα σε άτομο με ειδικές ανάγκες;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Τρίπολης με αφορμή καταγγελία για το κόψιμο επιδόματος σε άτομο με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «πρόκειται για άτομο με εκ γενετής αναπηρία».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Παρόλα αυτά το υποχρέωναν να περνάει ανά πενταετία σε επιτροπή του ΙΚΑ ώστε να του ανανεώνεται το επίδομα. Το τελευταίο αίτημα για να περάσει από επιτροπή ήταν στις 3/11/2011 και η πενταετία ισχύος του επιδόματός του έληγε το Δεκέμβριο του 2011. Μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί επιτροπή για να περάσει το συγκεκριμένο άτομο, με αποτέλεσμα να του κοπεί το επίδομά του. Από την ενημέρωση που είχαμε, τέτοιες περιπτώσεις είναι πολλές.

Δεν φέρουν καμία ευθύνη τα ΑΜΕΑ ούτε για τις σκοπιμότητες ούτε για τη δυσλειτουργία των επιτροπών. Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι το Υπουργείου Υγείας, η διοίκηση και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ που εφαρμόζουν με τον πιο άσχημο τρόπο την απάνθρωπη πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που φτάνει να κόβει ακόμα και αυτά τα μικρά επιδόματα από τα ΑΜΕΑ.

Απαιτούμε να μην κόβεται κανένα επίδομα σε ΑΜΕΑ, τουλάχιστον πριν περάσουν από επιτροπή. Είναι απαράδεκτο να κόβουν έστω και αυτό το πενιχρό επίδομα που παίρνουν μόλις το 20% των αναπήρων που το έχουν ανάγκη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να συνταχθούν με το οργανωμένο ταξικό κίνημα, με στόχο τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας με εργατική - λαϊκή εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.