Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Άλογο πεθαίνει μία ημέρα πριν τον ιδιοκτήτη του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες από την Έμμα και τη Λάβεντερ.

Η 23χρονη Έμμα Σμιθ έδινε εδώ και ένα χρόνο μάχη με τη λευχαιμία. Στις 20 Ιανουαρίου η ασθένεια τη νίκησε και η νεαρή έχασε τη ζωή της. Την προηγούμενη ημέρα είχε με παράξενο τρόπο εκπνεύσει και το αγαπημένο άλογο της Έμμα, η Λάβεντερ, με την οποία είχαν ένα πολύ στενό «δέσιμο».

Το άλογο πέθανε από μία σπάνια μορφή κολικού παρότι δεν είχε ασθενήσει ποτέ σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Οι γονείς της Έμμα λένε πως η κόρη τους και η Λάβεντερ ήταν πάρα πολύ δεμένες και πιστεύουν πως το άλογο ήξερε πως κάτι δεν πάει καλά.



«Η Λάβεντερ δεν είχε αρρωστήσει ποτέ στο παρελθόν, οι κτηνίατροι δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν, πιστεύουμε πως πέθανε από τη θλίψη της», είπε η μητέρα της Έμμα, «η κόρη μου πάντα τη φρόντιζε και την τελευταία φορά δεν μπόρεσε επειδή ήταν άρρωστη. Η Έμμα τη μεγάλωσε από μωρό, της έμαθε όλα όσα ήξερε. Είμαστε συντετριμμένοι που τη χάσαμε. Η Λάβεντερ ήταν μέρος της οικογένειάς μας για οκτώ χρόνια και είχε προσφέρει τόση χαρά στην Έμμα, η οποία ζούσε για τα άλογά της».

Όταν η οικογένεια αγόρασε τη Λάβεντερ πριν από οκτώ χρόνια το άλογο ήταν απείθαρχο και το έσκαγε. Όταν όλοι είχαν παραιτηθεί η Έμμα συνέχισε να δουλεύει μαζί της.

Την ίππευσε όμως μόνο δύο φορές αφότου άρχισε τη χημειοθεραπεία στις αρχές του 2011 και η οικογένειά της πιστεύει πως το αφοσιωμένο άλογο απλά δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τον ιδιοκτήτη του.



«Η Λάβεντερ ήταν ένα πανέμορφο άλογο αλλά όταν την πήραμε ήθελε πολλή δουλειά, έκανε του κεφαλιού της. Αλλά η Έμμα ήταν υπομονετική και δεν δέχθηκε να τη στείλουμε πίσω, ήταν πολύ αφοσιωμένη στη Λάβεντερ. Μέχρι την ημέρα που έμαθε για τη λευχαιμία την ίππευε και φρόντιζε τα άλογά της, ήταν το πάθος της και δεν άφηνε τίποτα να μπει στη μέση», προσθέτει η μητέρα της.

Η Έμμα και η Λάβεντερ είχαν συμμετάσχει μαζί σε πολλούς διαγωνισμούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.