Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Διευκολύνσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την υπαγωγή τους κατά μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν που βρίσκονται εφόσον δεν οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλουν τις δόσεις τους με συνέπεια σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που εισάγει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η ισχύς της διάταξης λήγει τον Ιανουάριο του 2015.

Παράλληλα, επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένοι, για τους οποίους εκκρεμεί διαδικασία εξυγίανσης - και οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές προς το Ι.Κ.Α., μπορούν, αφού υποβάλλουν αίτηση έως τις 30 Απριλίου να υπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό, ενώ η προθεσμία αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Ακόμη, από την 1η Απριλίου, οι επιχειρήσεις οφείλουν να καταβάλουν υποχρεωτικά , τη μισθοδοσία ,τις εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών ώστε να ελέγχεται αν οι εισφορές που καταβάλλονται αντιστοιχούν στους μισθούς. Επιπλέον, οι εργοδότες που καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ασφάλιστρα θα έχουν μείωση των εισφορών κατά 5% από τις αρχές Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.