Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζετε για το διαβήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζετε για το διαβήτη

Απλές συμβουλές προς τους ασθενείς.

Δέκα απλά μυστικά για να μπορέσουν οι ασθενείς με διαβήτη να εξοικειωθούν με την ασθένεια τους.

- Άτομα που έχουν διαβήτη μπορούν να τρώνε γλυκά αρκεί να είναι σε λογικές ποσότητες! Ακόμα και τα sugar - free προϊόντα έχουν θερμίδες που μπορεί να επηρεάσουν τη γλυκόζη στο αίμα

- Τα παπούτσια πρέπει να είναι καλά. Δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα ορθοπαιδικά, αρκεί να είναι άνετα, γιατί οι διαβητικοί μπορεί να αγνοήσουν έναν ερεθισμό ή μια πληγή στα δάχτυλα του ποδιού αλλά είναι πιο επιρρεπείς στις μολύνσεις.

- Δεν πρέπει να τρώνε μόνο φρούτα! Τα πολλά φρούτα μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. 'Ενα ολόκληρο φρούτο είναι προτιμότερο από ένα χυμό.

- Προσοχή στα κρυολογήματα και τις ιώσεις! Μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα γλυκόζης και να προκαλέσουν επιπλοκές

- Οι γυναίκες που έχουν διαβήτη μπορούν να κάνουν παιδιά χωρίς να έχουν πρόβλημα. Με καλή διατροφή και σε συνεργασία πάντα με ένα γιατρό θα γεννηθεί ένα υγιές μωρό χωρίς προβλήματα στην εγκυμοσύνη.

- Η σωματική άσκηση βοηθά. Δε χρειάζονται υπερβολές όμως. Αρκεί η γυμναστική να διαρκεί περίπου 50 λεπτά για τρεις φορές τη βδομάδα.

- Προσοχή στο σωματικό βάρος. Τα επιπλέον κιλά μπορεί να δημιουργήσουν επιπλοκές όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις.

- Δε χρειάζεται να αποφεύγουν το αλάτι, απλά να είναι μικρότερη η κατανάλωση. Περίπου 2/3 του κουταλιού της σούπας είναι αρκετή ποσότητα ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

- Προσοχή στη στοματική υγιεινή. Ο διαβήτης ευνοεί τις βακτηριακές μολύνσεις γι 'αυτό ένα καλό βούρτσισμα δύο φορές τη μέρα είναι αρκετό.

- Οι πληγές και τα τραύματα θέλουν προσοχή γιατί είναι πιο δύσκολο να επουλωθούν. Ένα τραύμα πρέπει να είναι καλυμμένο με κάποιον επίδεσμο για να επουλωθεί πιο γρήγορα.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.