Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Δικαίωση δανειολήπτη από το Ειρηνοδικείο Θηβών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μείωση χρέους κατά 78%.

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Θηβών διαγράφεται κατά το μεγάλο ποσοστό του 78% το χρέος μίας οικογένειας. Το μέσο οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα των αιτούντων ανέρχεται στο ύψος των 1.788,43 Ευρώ ενώ οι συνολικές οφειλές του αιτούντος προς τις Τράπεζες αγγίζουν τις 234.665,22 ευρώ και της αιτούσας συζύγου του τις 232.093,97 ευρώ αντίστοιχα.

Η Ειρηνοδίκης έκρινε ότι το μοναδικό αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο των αιτούντων που μπορεί να εκποιηθεί είναι η κύρια κατοικία τους, η οποία για να διασωθεί πρέπει να καταβληθεί από τους αιτούντες το 85% της εμπορικής της αξίας, διασώζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία κρίθηκαν μη πρόσφορα προς εκποίηση.

Αφού λήφθηκαν υπόψιν τα εισοδήματα των αιτούντων και οι βασικές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες το Δικαστήριο όρισε μηνιαίες καταβολές για τέσσερα χρόνια στον αιτούντα ύψους 200 ευρώ και στην αιτούσα 100 ευρώ. Για τη διάσωση της κύριας κατοικίας τους θα καταβάλλουν έκαστος το ποσό των 236,11 ευρώ για 15 χρόνια και η πρώτη δόση θα καταβληθεί μετά τη λήξη της τριετούς περιόδου χάρητος από τη δημοσίευση της απόφασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.