Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας σταμάτησε τη μεταφορά μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Προβλήματα λόγω οφειλών σε ιδιοκτήτες λεωφορείων.

Το ΚΤΕΛ της Φθιώτιδας σταμάτησε τη μεταφορά των μαθητών γιατί υπήρχαν οφειλές του τελευταίου διαστήματος του 2011.

Παρόλο που τα χρήματα αυτά υπάρχουν στα ταμεία της Περιφέρειας το πρόβλημα με τις πληρωμές προέκυψε διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, που ελέγχουν και εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε πληρωμές του 2011 διότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

«Πρόκειται για διαδικαστικό θέμα για το οποίο χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών να εκδίδουν τα εντάλματα για πληρωμές της προηγούμενης χρονιάς», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Στάϊκος, ο οποίος είχε στείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο Οικονομικών.

«Τα έξοδα τρέχουν και δεν μπορούμε ούτε καύσιμα να προμηθευτούμε για τα λεωφορεία. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αυτά τα χρήματα είναι αναγκαία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Χαιρόπουλος που είχε προαναγγείλει τη διακοπή των μαθητικών δρομολογίων.

Χθες το πρωί οι μαθητές είτε αναγκάστηκαν να πληρώσουν μισό εισιτήριο για την μεταφορά τους στα σχολεία με λεωφορεία, εκεί όπου υπήρχε τακτική συγκοινωνία, είτε αναζητούσαν άλλο μεταφορικό μέσο.

Εξάλλου ορισμένα προβλήματα εντοπίστηκαν και με ιδιοκτήτες ταξί που έχουν μισθωθεί για τη μεταφορά μαθητών στα ειδικά σχολεία και από απομακρυσμένες περιοχές.

Τα χρήματα τα οποία οφείλονται για το 2011 είναι περίπου ένα εκ. ευρώ, έτοιμα να πληρωθούν μόλις περάσει από την Βουλή η νομοθετική ρύθμιση και αρθούν τα εμπόδια. Από αυτά τα χρήματα 650.000 ευρώ οφείλονται σε ταξί, τουριστικά και αστικά λεωφορεία ενώ 350.000 ευρώ οφείλονται στο ΚΤΕΛ.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ταξί επέλεξαν να περιμένουν λίγες μέρες για να πάρουν τα χρήματά τους, ενώ την ίδια τακτική επέλεξε και το αστικό ΚΤΕΛ της Λαμίας όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων που είναι μισθωμένα για τη μεταφορά μαθητών. Αντίθετα το ΚΤΕΛ αποφάσισε να σταματήσει τις μεταφορές.

«Καλέσαμε όλους τους μεταφορείς μεταξύ των οποίων και το ΚΤΕΛ και τους εξηγήσαμε τι ακριβώς συμβαίνει όπως επίσης τους εξηγήσαμε ότι κινούμαστε στην κατεύθυνση νομοθετικής ρύθμισης έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν αυτές οι πληρωμές. Οι περισσότεροι το κατανόησαν. Δυστυχώς το ΚΤΕΛ δεν έδωσε πίστωση χρόνου για τους δικούς του λόγους», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάϊκος.

«Μετά από επικοινωνία με τον υφυπουργό κ. Κουκουλόπουλο κατατέθηκε ήδη τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται στην επιτροπή της Βουλής και πρόκειται να ψηφιστεί την επόμενη βδομάδα. Έτσι πλέον λύνεται το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την πληρωμή των λεωφορείων και των ταξί που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.