Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δωρεά βιβλίων από τον Ευγένιο Τριβιζά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θα δοθούν σε βιβλιοθήκες ομογενειακών σχολείων του εξωτερικού.

Στη δωρεά τεσσάρων χιλιάδων παιδικών βιβλίων προκειμένου να διανεμηθούν σε βιβλιοθήκες και σχολεία της ελληνικής Ομογένειας στο εξωτερικό, προχώρησε ο Ευγένιος Τριβιζάς ύστερα από συνάντησή του με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, και στη συνέχεια με τον Γ. Μπαμπινιώτη.

Ο γνωστός συγγραφέας συζήτησε, επίσης, την προοπτική σύστασης Διεθνούς Ιδρύματος, με σκοπό τη λειτουργία βιβλιοθηκών και θεατρικών σκηνών, για τα παιδιά των ελληνικών μειονοτήτων του εξωτερικού στην περίπτωση των οποίων η επαφή με την ελληνική γλώσσα και τη λογοτεχνία είναι υψίστης σημασίας.

Παράλληλα, συζητήθηκε η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού με στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας και της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών, η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακά προβλήματα και η εξεύρεση τρόπων για να καταστεί ψυχαγωγική και ευχάριστη η διαδικασία της μάθησης.

Προς την κατεύθυνση αυτή ένα πρώτο βήμα είναι η δημιουργία εικονογραφημένου βιβλίου υπό τη μορφή κόμικ για τα αρχαία ελληνικά και τη σύγχρονη γραμματική για μαθητές του δημοτικού.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας, αφού ενημερώθηκε για τη συνάντηση εργασίας, εξέφρασε τη στήριξή του στις δράσεις που προτάθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.