Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Νοσοκόμα έκλεισε κατά λάθος το μηχάνημα που τον κρατούσε ζωντανό!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο τετραπληγικός Jamie πλέον έχει υποστεί και βλάβη στον εγκέφαλο.

Η ζωή φέρθηκε πολύ σκληρά στον Jamie Merrett, ο οποίος έμεινε τετραπληγικός ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη το Μάρτη του 2002.

Ο άτυχος άνδρας χρειαζόταν 24ωρη βοήθεια, την οποία ανέλαβε να του προσφέρει η νοσοκόμα Violeta Aylward, η οποία όμως τελικά αποδείχτηκε… επικίνδυνη!

Η προκάλεσε στον Jamie μόνιμη εγκεφαλική βλάβη αφού τον άφησε χωρίς οξυγόνο για 21 λεπτά!

Ο 37χρονος άνδρας ανησυχούσε πολύ ότι η φροντίδα που δεχόταν δεν ήταν κατάλληλη για την περίπτωσή του, καθώς είχαν προκύψει αρκετές φορές επιπλοκές με τη αναπνευστική του συσκευή. Παρά την αναπηρία του ο Jamie μπορούσε να μετακινείται με μια ειδική αναπηρική καρέκλα ενώ νοητικά παρέμενε σε εγρήγορση και επικοινωνούσε με το περιβάλλον μέσω ενός υπολογιστή.



Τον Ιανουάριο του 2009 ο Jamie τοποθέτησε μια κάμερα στο δωμάτιό του, προκειμένου οι συγγενείς του να μπορούν να παρακολουθούν τους νοσηλευτές του. Μάλιστα, είχε φροντίσει να αφήσει και σημείωμα κάτω από αυτήν που έλεγε: «Αυτή είναι η webcam μου. Είναι για την οικογένειά μου, για να βλέπουν ότι είμαι ασφαλής. Γράφει συνεχώς».

Όμως παρόλες τις προφυλάξεις που πήρε, ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι θα τον φρόντιζε, ήταν αυτός που του προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.



Η κάμερα που είχε στο δωμάτιό του ο Jamie δείχνει τη Violeta να πλησιάζει την αναπνευστική του συσκευή και να πατά ένα κουμπί, το οποίο ενεργοποιεί ένα συναγερμό που αρχίζει να χτυπά δυνατά, ενώ την ίδια ώρα αναβοσβήνει και ένα κόκκινο λαμπάκι.

Η νοσοκόμα στη συνέχεια φαίνεται να ξαναπατά το ίδιο κουμπί και να θέτει εκτός λειτουργίας το μηχάνημα κόβοντας την παροχή οξυγόνου. Ο Jamie αρχίζει να πνίγεται και αρχίζει να χτυπά τη γλώσσα του στον ουρανίσκο του, προειδοποιητική κίνηση που οι ασθενείς που χρησιμοποιούν αναπνευστικές συσκευές κάνουν όταν κάτι πάει στραβά.



Τελικά η Violeta αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει και φωνάζει άλλους νοσοκόμους, οι οποίοι τρομαγμένοι προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει και καλούν ασθενοφόρο.



Το παραϊατρικό προσωπικό που κατέφθασε λίγη ώρα αργότερα επανεκκίνησε το μηχάνημα μετά από 21 λεπτά, όμως ήταν ήδη αργά καθώς ο Jamie είχε ήδη υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.