Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ελπίδα στη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η ιβαμπραδίνη βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ασθενών.

Ελπίδες σε περίπου 275.000 Έλληνες που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια δίνει η ιβαμπραδίνη.

Πρόκειται για μια νέα θεραπεία που χορηγείται σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια προσφέροντας καλύτερη πρόγνωση και βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιστημονικής μελέτης SHIFT.

Σε αυτή την υπο-μελέτη, οι ίδιοι οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια δήλωσαν πως η ιβαμπραδίνη βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους με λιγότερα συμπτώματα και περισσότερες κοινωνικές δραστηριότητες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και πρόεδρος της Ελληνικής Eταιρείας Kαρδιοαγγειακής Έρευνας, καθηγητής κ. Παναγιώτης Βάρδας επεσήμανε ότι: «Η ιβαμπραδίνη αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την αποτελεσματική διαχείριση της καρδιακής ανεπάρκειας καθώς σήμερα όσοι πάσχουν από τη νόσο αντιμετωπίζουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας, ενώ βιώνουν κακή ποιότητα ζωής.

Η ιβαμπραδίνη είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη αγωγή, πέραν της σύγχρονης συνιστώμενης θεραπείας, με αποδεδειγμένη αντι-ισχαιμική αποτελεσματικότητα και πρόληψη των καρδιαγγειακών επεισοδίων σε στηθαγχικούς ασθενείς, καθώς και με αποδεδειγμένα οφέλη για την επιβίωση και τη νοσηλεία των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά και με δυνατότητα βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής τους υγείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.