Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Και οι Σέρρες στο «κίνημα της πατάτας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διέθεσαν μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη εκατό τόνους πατάτας.

Στο «χορό» της διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες μπήκαν και οι Σερραίοι πατατοπαραγωγοί, που μέσω της πρωτοβουλίας του επίσης Σερραίου καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής Χρήστου Καμενίδη, διέθεσαν 100 τόνους πατάτας σε καταναλωτές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, αλλά και σήμερα, παραγωγοί της Βροντούς και της Ορεινής πούλησαν τόνους πατάτας στην τιμή των 25 λεπτών το κιλό, σε ειδικό χώρο που στήθηκε έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) Γιάννη Δήμου, έχει προκύψει ήδη μία συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο της Ναυπάκτου και την ερχόμενη Πέμπτη πρόκειται να αποσταλούν εκεί περισσότεροι από 25 τόνοι σερραϊκής πατάτας, με τιμή πώλησης 33 λεπτά το κιλό (η αύξηση στην τιμή οφείλεται στη χιλιομετρική απόσταση).

Η διάθεση της πατάτας θα συνεχιστεί και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται μεθαύριο, Παρασκευή, να δοθούν επιπλέον 50 τόνοι πατάτας, ενώ στις Σέρρες πρόκειται να διατεθούν, το προσεχές Σάββατο, 75 τόνοι, με κέντρο διάθεσης το στρατόπεδο Παπαλουκά.

Στο μεταξύ, οι δήμοι Σιντικής και Ηράκλειας του νομού Σερρών έχουν έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ προκειμένου να διατεθεί πατάτα, στην παραπάνω χαμηλή τιμή, και στους κατοίκους των περιοχών τους.

«Σειρά έχει τώρα το σερραϊκό λάδι, καθώς έχουν προκύψει ήδη ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και καταναλωτές» αποκαλύπτει ο κ. Δήμου, σύμφωνα με τον οποίο οι πατατοπαραγωγοί των Σερρών δεν έχουν δεχθεί καμιά ενόχληση ή πίεση από τους μεσάζοντες που διέθεταν μέχρι πρότινος το προϊόν τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.