Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μαθητές επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συμμετέχουν σε προγράμματα για την πρόληψη της βίας στα σχολεία
.
Για τα θετικά αποτελέσματα που έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί από τα προγράμματα για την πρόληψη της βίας στα σχολεία και τα οποία εποπτεύουν ο Συνήγορος του Παιδιού και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), ενημερώθηκε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, καθώς και 15 παιδιά από σχολεία που λαμβάνουν μέρος στα προγράμματα -ορισμένα απ΄ αυτά τα παιδιά λειτουργούν ως ομάδα διαμεσολάβησης για την επίλυση διαφορών μεταξύ μαθητών. Ο Κάρολος Παπούλιας, αφού συνεχάρη τα παιδιά, τόνισε: «Αντιστέκεστε σ΄ αυτό που κανείς δεν θα ήθελε να ζήσει. Είναι δείγμα αλληλεγγύης σε μια εποχή βίας και ρατσισμού, που αυξάνεται λόγω της οικονομικής κρίσης». Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η εγγονή του, που ζει στη Γερμανία, σε ηλικία 8 ετών υπήρξε θύμα εκφοβισμού στο σχολείο της.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας εξήρε τον καθοριστικό ρόλο- κλειδί που παίζουν οι εκπαιδευτικοί για να αντιμετωπιστούν συμπτώματα βίας στα σχολεία και υπογράμμισε τη συγκρότηση κινητής μονάδας με εξειδικευμένο προσωπικό που θα παρεμβαίνει σε κρούσματα βίας σε σχολεία της χώρας, τα οποία έχουν, όπως είπε, «αυξηθεί λόγω της ιδιαιτερότητας της κρίσης που περνάει η κοινωνία».

Ο Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, και ο επικεφαλής της ΕΨΥΠΕ, καθηγητής Ιωάννης Τσιάντης, εξήγησαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους άξονες των προγραμμάτων που εφαρμόζονται, αλλά και την προσπάθεια να αλλάξει τη ζωή στο σχολείο με την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.