Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλευρό ευπαθών ομάδων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συμμετοχή σε ευρωπαϊκές δράσεις κατά της φτώχειας.

Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης σε τρία ευρωπαϊκά προγράμματα κατά της φτώχειας που αποσκοπούν στην υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη ατόμων τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ενέκρινε, κατά την τελευταία συνεδρίαση του, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα μετά από σχετικές εισηγήσεις που κατέθεσε η Αντιδημάρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην υποβολή:

α) Σχεδίου Δράσης Κοινωνικής Ένταξης ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με τίτλο «Απασχόληση για τις Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ».

Στόχος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Απασχόληση τώρα - EKO» είναι η υποβολή Σχεδίου Δράσης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που αφορά υποστήριξη ομάδων όπως μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια και αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.

β) Σχεδίου Δράσης με τίτλο «Τοπικό Πρόγραμμα για την Κοινωνική Ενσωμάτωση και την Επαγγελματική Ενδυνάμωση των Αστέγων και των Ατόμων ευρισκομένων σε κατάσταση φτώχειας/ απειλουμένων από φτώχεια στο Δήμο Θεσσαλονίκης & στο Βορειοδυτικό Άξονα του Πολεοδομικού».

Στόχος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης είναι η υποβολή Σχεδίου Δράσης που θα αφορά την υποστήριξη ομάδων όπως άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια, άστεγοι, μετανάστες και άτομα με αναπηρία.

γ) Σχεδίου Δράσης με τίτλο «Τοπικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Ενδυνάμωση της Απασχόλησης και την Προώθηση της Νέας Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στον Τομέα του Τουρισμού της Θεσσαλονίκης».

Το σχέδιο Δράσης του προγράμματος αφορά στην υποστήριξη ομάδων όπως άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή είναι απειλούμενα από φτώχεια, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και μακροχρόνια άνεργοι με έμφαση στους νέους και στις νέες που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες.

Τέλος εγκρίθηκε η δράση με τίτλο «Φεστιβάλ με θέμα μετανάστευση και κοινωνική ένταξη» με προϋπολογισμό 60.000 ΕΥΡΩ που είχε υποβληθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών -με αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης- στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Μεταναστών.

Η δράση έχει υποβληθεί σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) ΑΡΣΙΣ και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Στο πλαίσιο της δράσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.