Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Επιδημία ιογενούς λοίμωξης στην Κοζάνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έχουν νοσηλευτεί περισσότερα από χίλια άτομα σε δύο εβδομάδες.

Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς μαζικά σπεύδουν πολίτες κάθε ηλικίας που ταλαιπωρούνται αυτή την εποχή από μία ιογενή λοίμωξη.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η προσέλευση ασθενών και στα ιδιωτικά ιατρεία, ενώ συναγερμός σήμανε και στα σχολεία, καθώς οι απουσίες των παιδιών που έχουν προσβληθεί από την ίωση είναι πάρα πολλές.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, «το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται μία έξαρση, έχουμε δηλαδή μία μικροεπιδημία με μία ιογενή λοίμωξη που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας, από παιδιά μέχρι υπερήλικες». Στο Μαμάτσειο νοσοκομείο ίσως να ξεπερνούν και τα χίλια τα περιστατικά που έφτασαν στα εξωτερικά ιατρεία της παθολογικής κλινικής, καθώς το τελευταίο δεκαπενθήμερο προσέρχονται έως 80 με 100 ασθενείς με συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης.

Τα συμπτώματα διαρκούν πέντε με έξι ημέρες και είναι υψηλός πυρετός 39-40 βαθμούς, βήχας, καταρροή, πονόλαιμος, κεφαλαλγίες κ.λ.π. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτή καθ’ εαυτή η ιογενής λοίμωξη αντιμετωπίζεται με αγωγή, χωρίς να χρειαστεί εισαγωγή στην κλινική. Ωστόσο, κάποια περιστατικά μεγαλύτερων ηλικιών, που αντιμετωπίζουν συγχρόνως άλλες χρόνιες παθήσεις, έχουν εισαχθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.