Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επιδημία λέπρας σε Κίνα και Φιλιππίνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο ΠΟΥ θεωρούσε ότι η ασθένεια είχε εκλείψει.

Η λέπρα εξακολουθεί να πλήττει περισσότερους από 5.000 νέους ασθενείς κάθε χρόνο στις χώρες του Δυτικού Ειρηνικού, αν και θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι έχει εκλείψει στην περιοχή από το 1991.

Όπως είπε ο Σιν Γιανγκ-Σου, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, οι διοικούντες, οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας και οι πολίτες δεν θα πρέπει να παραπλανώνται θεωρώντας ότι η νόσος έχει εξαλειφθεί πλήρως, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να την καταπολεμούν.

Η παρουσία της λέπρας έχει μειωθεί κατά 90% από το 1991 και στην περιοχή σημειώθηκαν μόνο 0,05 κρούσματα υπό θεραπεία ανά 10.000 κατοίκους το 2010, αρκετά λιγότερα από το όριο του 1 ανά 10.000 που χρησιμοποιεί ο ΠΟΥ για να ορίσει την εξάλειψη.

Ωστόσο, με συνολικό πληθυσμό περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων σε 37 χώρες, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 8.400 ανθρώπους.

Τρεις χώρες στην περιοχή, η Μικρονησία, το Κιριμπάτι και οι Νήσοι Μάρσαλ, απέτυχαν να ικανοποιήσουν τον ορισμό για την εξάλειψη της λέπρας, δήλωσε ο Σιν στη διάρκεια τριήμερης συνάντησης των διευθυντών των εθνικών προγραμμάτων για τον έλεγχο της λέπρας, στη Μανίλα.

Τα δύο τρίτα των νέων κρουσμάτων σημειώθηκαν στις Φιλιππίνες και την Κίνα, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι Αρχές να πείσουν τον κόσμο για την αξία τόσο της πρόληψης όσο και για την ασφάλεια των δωρεάν φαρμάκων που παρέχονται.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.