Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Νέο βρεφονηπιακό σταθμό κατασκεύασε ο ΟΕΕ στη Λάρισα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 60 βρέφη και νήπια.

Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ανακοίνωσε τη λειτουργία νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή Εργατικές Κατοικίες του δήμου Γιάννουλης στη Λάρισα. Πρόκειται για τον 25ο βρεφονηπιακό σταθμό, που θέτει σε λειτουργία ο Οργανισμός ανά την Ελλάδα, σε ιδιόκτητο κτίριο, δυναμικότητας συνολικά 60 βρεφών και νηπίων.

Το κτίριο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο 1.200 τ.μ, αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, είναι υπερσύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής και έχει κατάλληλα διαμορφωμένο αύλειο χώρο 600 τ.μ., που περιέχει παιδική χαρά και κήπο, με φυτεύσεις και ειδικές διαμορφώσεις.

Επίσης, διαθέτει διακεκριμένα ανεξάρτητα τμήματα βρεφών και νηπίων, ανεξάρτητους χώρους ύπνου, χώρους υγιεινής, κουζίνα και τραπεζαρία, με πλήρη παροχή τροφής, ύπνου και δημιουργικής απασχόλησης, με την υπεύθυνη φροντίδα τριών βρεφονηπιοκόμων. Στο υπόγειο υπάρχει δεξαμενή πυρόσβεσης.

Επισημαίνεται, ότι το έργο είναι κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ όλες οι αιτήσεις γονέων δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που υποβλήθηκαν στο σταθμό για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους, έγιναν αποδεκτές.

Τα κριτήρια επιλογής είναι κοινωνικά και οικονομικά. Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας τονίζει ότι στην υπάρχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, στηρίζει και διευκολύνει την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια, φιλοξενώντας δωρεάν περίπου 1.300 βρέφη και νήπια, ηλικίας από 8 μηνών μέχρι της εγγραφής τους στο σχολείο, στους εννέα βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργεί στην Αττική και δεκαέξι στην Περιφέρεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.