Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Και το σάντουιτς έχει τα μυστικά του!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αδυνατίστε καταναλώνοντάς το!
Μετά τις γιορτές όλοι θέλουμε να χάσουμε τα κιλά που μας φόρτωσαν τα γιορτινά τραπέζια.Τι θα λέγατε να ξεκινούσατε τα γεύματά σας με σάντουιτς;

Φτιάχνονται εύκολα, έχετε πολλές επιλογές, μπορείτε να τα πάρετε στο γραφείο .Το κλασσικό τοστ με το άσπρο ψωμί και το τυρί – φουλ στα λιπαρά – που λιώνει είναι γευστικό, αλλά καταστρέφει τη δίαιτά σας.

Με τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να φτιάξετε ένα σούπερ γευστικό σάντουιτς και να το απολαύσετε χωρίς το άγχος των θερμίδων.

Τα μυστικά του σάντουιτς


Επιλέξτε το σωστό ψωμί

Αντικαταστήστε το άσπρο ψωμί με πολύσπορο (τύπου γερμανικό) που έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες, σε σχέση με τις μηδενικές που έχει το λευκό. Με 80 θερμίδες σε κάθε φέτα, είναι ακόμα πιο διαιτητικό και από μερικά ψωμιά ολικής άλεσης.

Ξεχάστε τις πατάτες!

Αντί για το παχυντικό αυτό συστατικό, προτιμήστε μερικές φέτες αχλαδιού ή μήλου μέσα στο σάντουιτς. Εκτός από τις βιταμίνες που θα πάρετε (χωρίς το αλάτι και το λίπος), θα γλιτώσετε θερμίδες και θα κάνετε πιο gourmet το σάντουιτς. Συν του ότι και τα 2 αυτά φρούτα είναι γεμάτα γεύση και φυτικές ίνες που σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Επιλέξτε άλλο τυρί

Ψάξτε για τυρί με χαμηλά λιπαρά, όπως κατσικίσιο ή ανθότυρο, το οποίο παράγεται από γάλα πρόβειο ή κατσίκας. Τα τυριά αυτά χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να λιώσουν,. Δεν σας αρέσει το κατσικίσιο; Δοκιμάστε ένα ελβετικό με λίγα λιπαρά.

Γεμίστε το με μπόλικα λαχανικά

Προσθέστε μισή κούπα φρέσκο σπανάκι, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και Κ και σας προστατεύουν από παθήσεις της καρδιάς, καρκίνο και παθήσεις των οστών. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και λίγες φέτες ντομάτας, για να εμπλουτίσετε το γεύμα σας και με λυκοπένιο. Αν μάλιστα τις ζεστάνετε, θ’ απελευθερώσετε ακόμα περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Προσοχή στο… ψητό

Ίσως για τους περισσότερους η νοστιμιά του σάντουιτς βρίσκεται στο αλλαντικό που περιέχει, γι’ αυτό αν θέλετε να προσθέσετε αλλαντικό, προτίμησε άπαχο, που θα δώσει γεύση, αλλά δε θα προσθέσει δεκάδες θερμίδες στο γεύμα σας. Αντί για 2 φέτες μπέικον, προτιμήστε 2 φέτες γαλοπούλας βραστής ή μοσχαρίσιου που θα σας γλιτώσει και από λίπος και από θερμίδες.


Πηγή: http://www.omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.