Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Προτεραιότητα στα κοινωνικά προγράμματα για αστέγους και ανέργους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων.

Έμφαση στις κοινωνικές παροχές δίνει ο δήμος Αθηναίων στον προϋπολογισμό του 2012, ο οποίος ψηφίσθηκε σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο, με 26 ψήφους υπέρ και 17 ψήφους κατά. Με μειωμένο τον προϋπολογισμό κατά 80 περίπου εκατ. ευρώ, συγκριτικά με το 2011 και 180 εκατ. ευρώ μειωμένο συγκριτικά με το 2010, ο φετινός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 820 εκατ. ευρώ.

Το φετινό σχέδιο «κοινωνικής ανασυγκρότησης και αλληλεγγύης» ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά, ο δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει σε ενίσχυση του Ιδρύματος Αστέγων, αλλά και χρηματοδότηση νέων θεσμών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αστέγων και απόρων δημοτών.

Θα λειτουργήσει Κέντρο Ημέρας, που θα προσφέρει στους αστέγους τη δυνατότητα να καλύπτουν ανάγκες προσωπικής υγιεινής. Θα δημιουργηθεί το πρώτο Καταφύγιο Νύκτας, για διανυκτέρευση και πρωινή σίτιση αστέγων. Μονάδα Βραχείας Φιλοξενίας θα λειτουργήσει για ηλικιωμένους και αστέγους, μη δυνάμενους να επανενταχθούν.

Έχει σχεδιασθεί πρόγραμμα Παροχής Υπηρεσιών Φύλαξης Βρεφών και Νηπίων, καθώς και πρόγραμμα προστασίας για τα παιδιά του δρόμου.

Με την Κάρτα Υγείας Δημότη θα διασυνδεθούν τα δημοτικά Κέντρα Πρόληψης με τα νοσοκομεία Ελπίς, Πατησίων, Πολυκλινική. Έχουν σχεδιασθεί προγράμματα εξέτασης και προληπτικού εμβολιασμού στα σχολεία, τις Λέσχες Φιλίας και σε ευπαθείς ομάδες.

Σε ό,τι αφορά σε άλλους τομείς παρεμβάσεων, 32,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για αναπλάσεις δημοσίων χώρων, κατασκευή δικτύων αποχέτευσης, κατασκευή τεσσάρων βρεφονηπιακών σταθμών, δυο Κέντρων Πρόληψης Υγείας, ίδρυση Βιομηχανικού Μουσείου κ.α..

Για φέτος έχουν δεσμευθεί 17 εκατ. ευρώ, από τα 150 εκατ. ευρώ που θα δοθούν ως απαλλοτριώσεις για δεσμευμένους χώρους.

Τιτλοποιούνται 240 εκατ. ευρώ από ανείσπραχτα έσοδα.

Σε ό,τι αφορά στο τεχνικό πρόγραμμα, το 2012 και 2013 θα δαπανηθούν 41.188.000 ευρώ για έργα και μελέτες που αφορούν τον αστικό σχεδιασμό, την καθαριότητα, τις κατασκευές, κηποτεχνία και πράσινο, πολεοδομία, συντήρηση κτιριακών έργων και οδοποιίας. Το 2012 σχεδιάζεται να απορροφηθούν 21.379.000 ευρώ.

Συνολικά από τα 820 εκατ. ευρώ, 77% θα απορροφηθεί από τις εσωτερικές ανάγκες του Οργανισμού (μισθοδοσία, ενοίκια κ.λπ.). Το 10% κατευθύνεται σε προμηθευτές και πιστωτές, ενώ το 13% αφορά σε προνοιακά επιδόματα που καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.