Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ποια συμπτώματα κρύβουν σοβαρές παθήσεις;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πως να ερμηνεύσετε σωστά τα μηνύματα που στέλνει το σώμα σας.

Πολλά είναι τα καθημερινά «ατυχήματα» υγείας που συμβαίνουν και πολλοί αρνούνται να δώσουν την πρέπουσα σημασία χαρακτηρίζοντάς τα μάλιστα ως αδιάφορα. Υπάρχουν ωστόσο κάποια «δείγματα» που πρέπει να ληφθούν περισσότερο ως προάγγελοι σοβαρών νοσημάτων παρά ως αθώα και ατυχή περιστατικά.

Ρινορραγία


Τυχαία αλλά συχνά φαινόμενα ρινορραγίας πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς ενδέχεται να είναι περισσότερο σοβαρά από ότι αρχικά φαίνονται. Συνήθως θεωρείται ένδειξη υψηλής πίεσης, κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει το 8% των ανδρών μεταξύ 20 και 34 ετών και λιγότερα συχνά οι γυναίκες.

Πόνος στα γόνατα


Ένας πόνος στα γόνατα σίγουρα δεν αποτελεί βασικό λόγο επίσκεψης στον γιατρό. Ωστόσο αν ο πόνος είναι συνεχόμενος και διαρκεί για περισσότερες από 2 ώρες ενδέχεται να είναι τα πρώτα σημάδια κάποιας μορφής οστεοαρθρίτιδας.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να «χαλαρώσετε» ή να διακόψετε την όποια φυσική άσκηση κάνετε. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιμείνουν για διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών, τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά, καθώς αυτό αποτελεί ένδειξη μυοσκελετικού προβλήματος.

Πονόλαιμος


Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της αμερικανικής ιατρικής ένωσης, ποσοστό που ξεπερνά το 40% χρησιμοποιεί αντιβιοτικά για τον πονόλαιμο, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για βακτήρια.

Πολλοί είναι ωστόσο εκείνοι που…πάνε ακριβώς στο αντίθετο άκρο, περιμένοντας να φτάσουν ακόμη και σε σημεία πλήρους αφωνίας. Εάν ο πονόλαιμος είναι τόσο έντονος και επιμένει σε σημείο που είναι αφόρητος, καλύτερο θα είναι να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Ο σημαντικότερος κίνδυνος που καραδοκεί μπορεί να κλείσει τους αεραγωγούς και να χάσετε την αναπνοή σας.

Φουσκάλες


Οι αντιαισθητικές φουσκάλες που εμφανίζονται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών στην πραγματικότητα είναι αρκετά επικίνδυνες. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι με την εμφάνισή τους, αποτελούν βασική «τροφή» και χώρο ανάπτυξης βακτηριδίων.

Καλύτερη θεραπεία για κάτι τέτοιο είναι η πρόληψη, οπότε σε περίπτωση που δείτε κάτι ανάλογο αρχίστε να χρησιμοποιείτε ειδική κρέμα, δύο φορές την ημέρα. Αλλά πριν από τη χρήση, καλό θα ήτανε να κάνετε ένα ζεστό ποδόλουτρο για 20 λεπτά με αλάτι. Το αλάτι απορροφά την υγρασία από την μολυσμένη περιοχή.

Εξάνθημα


Αν και τα εξανθήματα είναι συνήθη σε άντρες και γυναίκες, πολλά είναι αυτά που μπορούν να «παρερμηνευτούν» ως απλά (εξανθήματα), και στην ουσία να πρόκειται για κυτταρικά καρκινώματα του δέρματος, δηλαδή μία εξελισσόμενη σε αργούς ρυθμούς, μορφή καρκίνου.

Η διαφορά ενός απλού εξανθήματος από έναν μικρό όγκο, έγκειται στο γεγονός ότι το καρκίνωμα έχει μία ελαφρά «περλέ» γυαλάδα, όταν κάποιος ρίξει φως πάνω του, και στη βάση του διακρίνονται κάποια μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία.

Πόνος στα πόδια


Ένας πόνος στα πόδια αν και συνηθισμένος για τους περισσότερους, ενδέχεται να είναι μία προειδοποίηση για καρδιολογικά προβλήματα. Ο λόγος είναι απλός καθώς τα πρώτα σημάδια ενδεχόμενου εμφράγματος ή άλλου σοβαρού προβλήματος, δεν είναι ο πόνος στο στήθος αλλά η αδυναμία και ο πόνος στα άκρα. Και αυτό γιατί τα αιμοφόρα αγγεία «μπλοκάρουν» την κυκλοφορία του αίματος και έτσι προκαλείται έλλειψη οξυγόνωσης στους μύες.

Με απλά λόγια, κάτι που μπορεί να φαίνεται απλό και καθημερινό, έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι η επαναλαμβανόμενη και έντονη εμφάνισή του, ενδέχεται να είναι προάγγελος κακών ειδήσεων…


Πηγή: http://www.iator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.