Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Έργα για ΑΜΕΑ σε παραλίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έργα που θα μετατρέψουν αρκετές παραλίες του νησιού, σε προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρίες, προγραμματίζει ο δήμος Ρόδου.

Συγκεκριμένα για τα έργα αυτά, έχει αποφασιστεί να υποβληθεί αίτηση, με σκοπό να χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.
Επί του θέματος σε σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να υλοποιήσει στα πλαίσια της ανωτέρω ανοιχτής πρόσκλησης τη δράση με τίτλο «Προσβάσιμες παραλίες σε άτομα με αναπηρίες».

Αντικείμενο της δράσης είναι ο εξοπλισμός παραλιών των νήσων Αιγαίου έτσι ώστε να καθίστανται προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ). Ο εξοπλισμός για κάθε παραλία θα περιλαμβάνει:
1. Ειδικό διάδρομο για την κίνηση των αμαξιδίων και την πρόσβαση των ΑΜΕΑ.
2. Δύο αμφίβια αμαξίδια.
3. Αποδυτήριο τουαλέτα.

Οι παραλίες πρέπει να έχουν Γαλάζια Σημαία για το 2011 ή να έχουν χαρακτηριστεί «πολυσύχναστες» με το Π.Δ 23/2000 και επιπλέον θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ, μικρή κλίση, απουσία σκαλοπατιών και υψομετριών διαφορών. Ο Δήμος Ρόδου θα συμμετέχει ως «φορέας Λειτουργίας» με τις παρακάτω παραλίες:
• Παραλία Τσαμπίκα
• Λίνδος (Κεντρική Παραλία)
• Φαληράκι (Κεντρική Παραλία)
• Έλλη (Έμπροσθεν ΚΑΖΙΝΟ)
• Κεντρική παραλία Ιαλυσού
• SUNWING

O Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση να τοποθετεί, να συντηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης του και να αποθηκεύει κατά τη χειμερινή περίοδο τον εξοπλισμό, που θα παραχωρηθεί, και παράλληλα θα μεριμνά για την εξασφάλιση Ναυαγοσώστη ή Επόπτη σε κάθε παραλία που θα τοποθετηθεί ο εν λόγω εξοπλισμός καθ’ όλη την περίοδο λειτουργίας του.

Μετά τα ανωτέρω ζητείται από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει τη συμμετοχή της πρότασης με τίτλο Προσβάσιμες παραλίες σε άτομα με αναπηρίες» στην πρόσκληση 35 του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και να αναλάβει τις ανωτέρω δεσμεύσεις.
Στο σημείο αυτό ο αντιδήμαρχος κ.Εμ.Σαββής προτείνει στο Σώμα να ενταχθεί και η παραλία Αφάντου στην υποβολή της ανωτέρω πρότασης.

Στη συνέχεια ο προεδρεύων κ.Ν.Τσουκαλάς κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Εμ.Γλυνός ήταν απών από τη συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την ανωτέρω εισήγηση καθώς και την πρόταση του αντιδημάρχου κ.Εμ.Σαββή,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ρόδου στην πρόταση με τίτλο “Προσβάσιμες παραλίες σε άτομα με αναπηρίες» στην πρόσκληση 35 του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
Ο Δήμος Ρόδου θα συμμετέχει ως «φορέας Λειτουργίας» με τις παρακάτω παραλίες:
• Παραλία Τσαμπίκα
• Παραλία Αφάντου
• Λίνδος (Κεντρική Παραλία)
• Φαληράκι (Κεντρική Παραλία)
• Έλλη (Έμπροσθεν ΚΑΖΙΝΟ)
• Κεντρική παραλία Ιαλυσού
• SUNWING

και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τοποθετεί, να συντηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης του και να αποθηκεύει κατά τη χειμερινή περίοδο τον εξοπλισμό, που θα παραχωρηθεί, και παράλληλα θα μεριμνά για την εξασφάλιση Ναυαγοσώστη ή Επόπτη σε κάθε παραλία που θα τοποθετηθεί ο εν λόγω εξοπλισμός καθ’ όλη την περίοδο λειτουργίας του».




Πηγή: http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.