Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη.




Την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων των ΑμεΑ ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που παρατηρείται ήδη για αυτό το δίμηνο, τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να καταβληθούν τα επιδόματα στους δικαιούχους, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας, αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να πληρώσουν με δικά τους χρήματα τα φάρμακά τους, λόγω της διένεξης που υπάρχει μεταξύ φαρμακείων και Ταμείων.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


«Καθυστέρηση παρατηρείται στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, γεγονός που αφορά 450.000 ΑμεΑ κάθε βαθμίδας. Η καταβολή γίνεται κάθε δίμηνο. Κανονικά οι επιταγές με τα επιδόματα έπρεπε να έχουν σταλεί από τους Δήμους μέσω ΕΛΤΑ γύρω στις 19 Ιανουαρίου, με ημερομηνία είσπραξης περίπου στις 22 με 23 Ιανουαρίου. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταλεί στους δικαιούχους ούτε οι επιταγές.

Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά ΑμεΑ, των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από το επίδομα των 680€ το δίμηνο, αναγκάστηκαν, λόγω της διένεξης φαρμακείων και Ταμείων, να πληρώσουν ποσά από 250€ έως 300€ ο καθένας για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους και είναι άγνωστο αν θα τους επιστραφούν και πότε τα ποσά αυτά.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: Πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους»;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.