Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ξεκινά η κατασκευή δυο «πράσινων» σχολείων στην Κατερίνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θα είναι έτοιμα το 2013.

Το πράσινο φως για την κατασκευή δύο νέων βιοκλιματικών δημοτικών σχολείων στην Κατερίνη, δόθηκε μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από το Δήμο Κατερίνης και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Η χρηματοδότηση θα γίνει σε ποσοστό 100% από το ΕΣΠΑ. Ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που αποκτά «πράσινα» σχολεία.

Ο προϋπολογισμός κάθε σχολείου ανέρχεται στο ποσό των € 3.700.000, ενώ συνολικά, με την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στην περιοχή των Ευαγγελικών, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, η Δημοτική Αρχή της Κατερίνης πέτυχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ , ύψους 11 εκατ. ευρώ.

«Τα 3 νέα πράσινα σχολεία, θα λύσουν στεγαστικά προβλήματα πολλών ετών με τον καλύτερο τρόπο: αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους και συντελώντας έτσι τόσο στη μείωση του κόστους σε ότι αφορά την ενέργεια, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης.

Τα δύο «πράσινα» δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.