Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Το σποτ για τις γυναίκες θύματα βίας, είναι απροσπέλαστο στις γυναίκες με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Έκκληση της νομικού με απώλεια όρασης Π. Πανικολάου προς την αρμόδια Γενική Γραμματεία Ισότητας να το καταστήσει προσβάσιμο.



Το ηλεκτρονικό σποτ υπό τον τίτλο «Η τελευταία φορά» που ενημερώνει για την ύπαρξη και χρησιμότητα της τηλεφωνικής γραμμής 15900 παραλαβής μηνυμάτων γυναικών θυμάτων βίας δεν διαθέτει κατάλληλο υποτιτλισμό και είναι μη προσβάσιμο στην κοινότητα των κωφών. Επίσης, το γραπτό κείμενο που συνοδεύει το σποτ δεν συνοδεύεται από ηχητική αφήγηση, άρα είναι μη προσβάσιμο στην κοινότητα των τυφλών.

Η έλλειψη προσβασιμότητας του σποτ και του γραπτού κειμένου δεν είναι δευτερεύουσα λεπτομέρεια. Σύμφωνα με όλες τις στατιστικές , τα ποσοστά των γυναικών με αναπηρία που αποτελούν θύματα βίας είναι κατά πολύ υψηλότερα από τα ποσοστά των γυναικών χωρίς αναπηρία. Άρα, πρόκειται για μια σοβαρή παράλειψη.

Την παράλειψη δημοσιοποιεί η νομικός με απώλεια όρασης Πελαγία Παπανικολάου, προσθέτοντας στα συστατικά της ένα ακόμα: “Παρά το ότι το βίντεο καταλήγει με προφορική αφήγηση των φορέων πρωτοβουλίας, εκπόνησης και χρηματοδότησης του θεσμοθετούμενου εγχειρήματος” εξηγεί, “αντίστοιχη αφήγηση δεν υπάρχει στο κρίσιμης σημασίας τμήμα της προβολής του αριθμού της τηλεφωνικής γραμμής και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραλαβής των μηνυμάτων ”.

Με την υπόμνηση ότι “το ζητούμενο σπάσιμο της σιωπής αφορά όλες τις γυναίκες, άρα και τις γυναίκες με αναπηρία”, η Π. Παπανικολάου απευθύνει αίτημα στην αρμόδια Γενική Γραμματεία Ισότητας “να αποσύρει το τηλεοπτικό μήνυμα και να το καταστήσει προσβάσιμο σε όλες τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων, όσων εμφανίζουν αισθητηριακές αναπηρίες”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.