Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Όλο και περισσότεροι έφηβοι αναζητούν το «τέλειο σώμα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κάτι που μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο για την υγεία τους.

Τα μισά κορίτσια και των ένα τρίτο των αγοριών που βρίσκονται στην εφηβεία είναι πρόθυμα να πάρουν δραστικά μέτρα προκειμένου να… αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Η πίεση που νιώθουν τα παιδιά σχετικά με το ιδανικό βάρος και σωματότυπο, οδηγεί ένα στα δέκα νεαρά αγόρια στην πρόσληψη στεροϊδών προκειμένου να αυξηθεί ο μυικός τους όγκος, ενώ ένα στα οκτώ κορίτσια δήλωσαν ότι ήταν πρόθυμα να πάρουν διαιτητικά χάπια ή καθαρτικά για να αδυνατίσουν!

Οι ερευνητές ρώτησαν 810 παιδιά, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, και διαπίστωσαν ότι περισσότερα από τα μισά κορίτσια και το ένα τρίτο των αγοριών δήλωσαν ότι συνέκριναν τα σώματά τους με αυτά όσων έβλεπαν στην τηλεόραση, ενώ το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων συνολικά ανέφερε ότι θα προσέφευγε σε πλαστικό χειρουργό προκειμένου να αλλάξει.

«Τα νέα παιδιά είναι εξαιρετικά ανασφαλή σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνιση και το σώμα τους» είπε ο διευθυντής του οργανισμού YMCA, που διεξήγαγε την έρευνα, Rosi Prescott.

«Υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη τάση να προσφεύγουν σε “γρήγορες λύσεις”, οι οποίες είναι επικίνδυνες για την υγεία και πολλές φορές δεν εκπληρώνουν καν αυτό που “υπόσχονται”. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό που παλιά θεωρούσαμε ότι είναι ένα πρόβλημα που αφορά νεαρά κορίτσια, τώρα έχει εξαπλωθεί και στα αγόρια. Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι οι νέοι πιέζονται πολλοί από εξωτερικούς παράγοντες να αποκτήσουν το τέλειο σώμα, που τις περισσότερες φορές είναι ανέφικτο και μη ρεαλιστικό» πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.