Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Απατεώνες μαζεύουν λεφτά, τάχα για τους ανάπηρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.






Νέο περιστατικό χθες στους πεζόδρομους που …έληξε άδοξα! Ο απατεώνας εξαφανίσθηκε μετά από παρέμβαση πολίτη.


Νέο περιστατικό εκμετάλλευσης της ευαισθησίας των πολιτών σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στους πεζόδρομους της Καβάλας και ειδικότερα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου άνδρας, υποδυόμενος τον κουφό, επαιτούσε κρατώντας μάλιστα και ένα τετράδιο στο οποίο αναγραφόταν πως τα χρήματα που συγκεντρώνει θα διατεθούν γα την ανέγερση …Πανελλαδικού Ιδρύματος για τη στήριξη ατόμων με αναπηρία, μεταξύ αυτών και παιδιών. Φαίνεται ωστόσο πως η εκστρατεία ενημέρωσης που το τελευταίο χρονικό διάστημα έκανε ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία της Καβάλας ώστε οι πολίτες να είναι υποψιασμένοι απέναντι σε τέτοιες κινήσεις, κάποιος έδειξε ενδιαφέρον και στο άκουσμα της λέξης Αστυνομία, οι αναπηρίες …ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν!


«Υποδυόταν πως ήταν κωφός. Μάζευε χρήματα και μάλιστα επώνυμα. Είχε και ένα τετράδιο και έλεγε πως προσπαθούν να φτιάξουν ένα Πανελλαδικό ίδρυμα για την προστασία παιδιών με αναπηρίες κλπ. Αναφερόταν σε διάφορα θέματα αναπηριών ώστε να πετύχει τα μεγαλύτερα δυνατά έσοδα. Έδειξε ενδιαφέρον το μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Πασχαλίδης και ο κύριος αυτός έφυγε στο άκουσμα της λέξης Αστυνομία. Προφανώς δεν ήταν ανάπηρος γιατί όταν ζορίστηκε φάνηκε πως δεν έχει προβλήματα», δήλωσε χθες στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ 7 εκ μέρους του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Καβάλας Μάκης Κρεμμύδας ο οποίος έδωσε και ένα ακόμα σημαντικό στοιχεία. Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο τα ποσά που αναγράφονταν στο τετράδιο, από τα χρήματα δηλαδή που άφησαν οι διερχόμενοι πολίτες, ήταν πάρα πολύ μεγάλα. «Αυτό που λέγαμε και τις προηγούμενες φορές. Ότι στο όνομα της αναπηρίας κάποιοι βρίσκουν τον τρόπο να συγκεντρώνουν χρήματα. Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εποχές», σημείωσε ο κ. Κρεμμύδας, επισημαίνοντας πως όλα αυτά έγιναν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Κάτι που αποδεικνύει πως οι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο ζήτημα της αναπηρίας και βοηθούν.


«Για άλλη μια φορά θέλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από όλα αυτά. Είμαστε γνωστά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία της Καβάλας και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως αυτά δεν γίνονται από εμάς. Το έχουμε πει πολλές φορές. Αν τώρα κάποιος θέλει να δωρίσει το οτιδήποτε, μπορεί να ενημερωθεί στα γραφεία μας. Αυτό που γίνεται εξευτελίζει τα ίδια τα άτομα με αναπηρίες…» επεσήμανε ο κ. Κρεμμύδας σημειώνοντας, κάτι που επανειλημμένα ειπωθεί. Ότι οι τα άτομα με αναπηρίες απαιτούν από την Πολιτεία και όχι από τους πολίτες… «Οι μέρες είναι δύσκολες. Η Πολιτεία πρέπει να υπολογίζει πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα αν δεν θέλουμε να βρεθούμε όλοι προ εκπλήξεων», υπογράμμισε ο κ. Κρεμμύδας.




Πηγή: http://www.evdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.