Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Με το ίδιο προσωπικό θα εξυπηρετούνται Νοσοκομείο, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τον σχεδιασμό λειτουργίας του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου με αφορμή την ένταξή του στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καταρτίζουν ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Μοσχοβάκης και ο πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Νίκος Ντακάκης.

Για το λόγο αυτό συναντήθηκαν χθες στο Νοσοκομείο, μια συνάντηση στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Δημήτρης Τσαχάκης, προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο μπορεί να είναι λειτουργικό το Κέντρο με τα νέα δεδομένα.

Το γεγονός της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο δυσχεραίνει την κατάσταση βέβαια, όμως φαίνεται πως υπάρχει η αισιοδοξία από τις δυο πλευρές ότι με το υπάρχον προσωπικό και των δύο ιδρυμάτων θα εξυπηρετηθούν και οι δύο δομές στο πλαίσιο του εφικτού. Άλλωστε οι προσλήψεις έχουν παγώσει και αποτελεί όνειρο το νέο προσωπικό.

Μια σκέψη, όπως μας είπε ο κ. Μοσχοβάκης, είναι το φυσικοθεραπευτήριο του νοσοκομείου να μεταφερθεί στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και εκεί να εξυπηρετούνται τόσο οι ασθενείς του νοσοκομείου όσο και του Κέντρου. «Έχουμε τρεις φυσικοθεραπευτές. Μπορούμε να μεταφέρουμε το φυσικοθεραπευτήριο στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και να εξυπηρετούνται εκεί οι ανάγκες και του νοσοκομείου», σημείωσε.

Παράλληλα μια ακόμη σκέψη είναι να μεταφερθεί στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ο ξενώνας βραχείας παραμονής (μια δομή ψυχικής υγείας) με τη δυνατότητα να φιλοξενεί τόσο εξυπηρετούμενους του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ όσο και ασθενείς του νοσοκομείου. «Θα κερδίσουμε και οι δύο από αυτό, αφού θα φιλοξενούνται οι ψυχικά ασθενείς που είναι σταθεροποιημένοι στον ξενώνα και όσοι εξυπηρετούμενοι του Κέντρου πρέπει για κάποιον λόγο να μείνουν λίγες μέρες σε αυτόν». Το προσωπικό βέβαια θα είναι εκ των έσω, κάτι που ο κ. Μοσχοβάκη θεωρεί ότι μπορεί να γίνει.

Σε ό,τι αφορά το διοικητικό προσωπικό, εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αφού ούτε το ίδιο το νοσοκομείο έχει όσους χρειάζεται και προς το παρόν δεν έγινε κουβέντα για αυτό.

Ο κ. Ντακάκης εκτιμά πάντως πως θα καταστεί εφικτό να υπάρξει ένα άτομο που χρειάζεται μαζί με τον υποδιοικητή που θα διοριστεί, για την υποστήριξη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε διοικητικό επίπεδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.