Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συνεργασία Δήμου Βόλου - «Μάγνητων Τυφλών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης «Μάγνητες Τυφλοί» Λ. Παρασκευά, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ...ο οποίος ενημερώθηκε για τα αιτήματα των μελών του συλλόγου που αφορούν κυρίως τη διευκόλυνση των μετακινήσεων τους στην πόλη.

Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα προβλήματα των συμπολιτών με αναπηρία όρασης και είναι αποφασισμένη να δρομολογήσει τη σταδιακή αντιμετώπισή τους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, ώστε η πόλη να καταστεί φιλική στα άτομα με αναπηρία.

Κατανοώντας πλήρως τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και σε σχετικό υπόμνημα που παρέδωσαν στον Δήμαρχο, οι «Μάγνητες Τυφλοί» ζητούν από το Δήμο να προωθήσει λύσεις στα αιτήματά τους, ορισμένα από τα οποία έχουν μηδενικό ή ελάχιστο κόστος. Μεταξύ άλλων ζητούν αυστηρότερη αστυνόμευση για την αποτροπή κατάληψης θέσεων στάθμευσης αναπήρων και τη διασφάλιση της προσπελασιμότητας στους πεζοδρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης, τοποθέτηση πινακίδων με το διεθνές σήμα διέλευσης τυφλών – αναπήρων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης που θα εφιστούν την προσοχή των οδηγών, την τοποθέτηση περισσότερων ηχητικών φαναριών, τη συνδιοργάνωση δράσεων κ.α.

Ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή θα προωθήσει κατά προτεραιότητα την υλοποίηση παρεμβάσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Δήμο, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά το άριστο κλίμα συνεργασίας με το Σωματείο των «Μάγνητων Τυφλών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.