Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μιχ. Μπεκίρης:"Απαράδεκτη η διακοπή του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ο πρώην υφυπουργός έφερε το θέμα στη Βουλή.


"Η Ελληνική πολιτεία με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της λιτότητας έχει απωλέσει κάθε έννοια ευαισθησίας. Το αδιανόητο με την κατάσταση αυτή είναι ότι η πολιτεία δεν έχει ιεραρχήσει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές με κριτήριο την κοινωνική συνοχή και την μέριμνα για τους ΑΜΕΑ συμπολίτες μας .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού αποτελεί η αναστολή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μπάσκετ με αμαξίδιο, με προφάσεις την οικονομική κατάσταση και τα καιρικά φαινόμενα. Αυτά βεβαίως θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν μέχρι και αστεία .Ειδικά στα εν λόγω Πρωταθλήματα δεν θα πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι λόγοι αναβολής, παρ όλες τις αρνητικές συγκυρίες", αναφέρει ο βουλευτής.

Στα πλαίσια του τόσο σοβαρού αυτού θέματος, που είναι άμεσα συνυφασμένο με την ευαισθησία της Ελληνικής πολιτείας για τα Α.Μ.Ε.Α , ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας σχετική αναφορά.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του αρμόδιου Υπουργού έχει ως εξής:

«Απαντώντας στην αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ Μ Μπεκίρη σχετικά με την αναστολή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μπάσκετ με αμαξίδιο και μας διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σας πληροφορούμε τα εξής

Η Γενική Συνέλευση της 16ης Μαΐου 2011 της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι, αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω οικονομικών προβλημάτων, με προοπτική επανέναρξης του μετά τις 15-9-2011 όπως ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία ο πρόεδρος αυτής Επισημαίνεται πάντως ότι λόγω υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στο εξωτερικό τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και λόγω υψηλών θερμοκρασιών, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα στη χώρα μας, το συγκεκριμένο διάστημα

Ο προϋπολογισμός έτους 2011 της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι έχει εγκριθεί (αρ απόφ. 148720/2010/24-5-2011: στο ύψος των 225 000 00 € . Μέχρι σήμερα η αρμοδία υπηρεσία του ΥΥΚΑ έχει εκδώσει την υπ' αριθμ ΛΥ5α/οικ. 59494/31 -5-201' 1 απόφαση ποσού 50 000 00ευρώ και την υπ αριθ. ΔΥ5α/Όικ .71843/27-6-2011 απόφαση ποσού 50 000 00€. οι οποίες έχουν εκταμιευθεί.

Επισημαίνεται ότι η τακτική χρηματοδότηση όλων των φορέων έχει άμεση σχέση με τη ροη των χρημάτων από το Υπουργείο Οικονομικών το ύψος των οποίων δεν μπορούσε να υπερβεί το 7% μηνιαίως μέχρι το τέλος του Ιουλίου 2011

Ήδη όμως έχει προωθηθεί από 4-8-2011 απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας ύψους 125 000,00 € που αποτελεί εξόφληση της τακτικής επιχορήγησης της ομοσπονδίας για το έτος 2011.

Θεωρούμε ότι: με την τελευταία επιχορήγηση θα διευκολυνθεί η διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων της ομοσπονδίας..»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.