Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

«Η ομάδα του καφέ» ήταν η πολυπληθέστερη στο ΠΕΡΠΑΤΩ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΟΡΓΑΝΩΝΕ ΕΞΟΔΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.


Στόχος και φέτος να λειτουργήσουν ομάδες πληροφορικής, μουσικής, αποκατάστασης αποθεραπείας στο νερό, η ομάδα ψυχολόγου, η χορωδία, κλπ.

Κάλεσμα για εθελοντική προσφορά απευθύνει ο σύλλογος σε συμπολίτες μας που θα διέθεταν το χρόνο τους για την υποστήριξή τους.

Κινητήρια δύναμη στην προσπάθεια και φέτος να λειτουργήσουν οι ομάδες που ενεργοποιούσαν τα μέλη του συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ, είναι η κοινωνική λειτουργός Βασιλική Χατζοπούλου, που μας ενημερώνει για το κάλεσμα που απευθύνει ο σύλλογος σε εθελοντές, ώστε να ξεκινήσουν και στην φετινή χρονιά προγράμματα ειδικών δράσεων. Αυτές οι ομάδες κοινωνικοποιούν τα ΑμεΑ, δίνουν διεξόδους δημιουργικής απασχόλησης και επιμόρφωσης, ενώ επειδή γίνονται με εθελοντές καλλιεργούν κι ένα κλίμα αλληλεγγύης και αλληλογνωριμίας μέσα από οικοδόμηση σχέσεων ουσίας.

Ο σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ που αριθμεί 302 μέλη απευθύνεται κυρίως σε άτομα με κινητικές αναπηρίες και επειδή από 1 Οκτωβρίου θέλει να ξεκινήσει την νέα σεζόν με τις ομάδες του, απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους Κομοτηναίους και μη, που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά με οποιονδήποτε τρόπο την εργασία τους, να έρθουν σήμερα Τετάρτη στην συνάντηση που θα γίνει στις 18:00 στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στο τέρμα Λεωφόρου Δημοκρατίας στην Κομοτηνή για να γίνει μια πρώτη συνάντηση γνωριμία με όλα τα μέλη, τους εθελοντές και καινούριους εθελοντές που θα ανταποκριθούν
Παρόν θα είναι ο Αλεξ Ταξιλδάρης το διοικητικό συμβούλιο και όλα τα μέλη του συλλόγου που ενδιαφέρονται.

«Οι καινούριες ομάδες θα γίνουν από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση γιατί θέλουμε να ανανεώνουμε τις ομάδες που υπήρχαν θα πει η κ. Χατζοπούλου. Τα προηγούμενα χρόνια η πιο δημοφιλής ομάδα ήταν η αυτοαποκαλούμενη «ομάδα του καφέ», που γινόταν έξω μια φορά την εβδομάδα στις κεντρικές καφετέριες της πόλης. Αυτό ήταν ένα κίνητρο κάποιοι επαγγελματίες να κάνουν λίγο πιο προσβάσιμα τα μαγαζιά τους, έστω με ράμπα, αν όχι τουαλέτα, όπως και τώρα ανοίγει ένας νέος επιχειρηματίας το μαγαζί του και το κάνει πλήρως προσβάσιμο και με τουαλέτα ΑμεΑ και με ράμπες και αυτό ήταν στο κομμάτι της κοινωνικοποίησης και της ευαισθητοποίησης του κόσμου ότι πρέπει σιγά-σιγά όλα να γίνονται προσβάσιμα» θα πει η κ. Χατζοπούλου.

ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ


Ήταν η ομάδα των καλλιτεχνικών, που γίνονται διάφορες χειροτεχνίες, εργασίες, οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ο κάθε εθελοντής, είτε αυτό είναι με χαλκό, είτε με πηλό, είτε ζωγραφική, έτσι ώστε και να δουλεύουν την λεπτή τους κινητικότητα, στα χέρια κυρίως τα μέλη μας και να τα λένε και μεταξύ τους.

Οι ομάδες της ψυχολόγου που είναι και για γονείς ΑμεΑ και για τα ίδια τα άτομα, δύο διαφορετικές ομάδες, που έχουν ξεκινήσει ήδη αλλά όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει, ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη.

Ήταν η ομάδα μουσικής του Χρήστου Χατζόπουλου, που εθελοντικά μαθαίνει μουσικά όργανα στα μέλη μας κι έχουν κάνει μια μικρή χορωδία η οποία θέλουμε να διευρύνει λίγο την δραστηριότητα της.

Ήταν το κομμάτι της αποκατάστασης και αποθεραπείας στο νερό, που είχαμε ευτυχώς αρκετούς εθελοντές πέρσι, φέτος βέβαια θα δούμε πως θα το λειτουργήσουμε, λογικά πάλι στο πανεπιστημιακό κολυμβητήριο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο.

Η ομάδα της πληροφορικής όπου πέρυσι υπεύθυνος ήταν ο κ. Γεωργαντάς φέτος όποιος εθελοντής θέλει να έρθει και να διδάξει στην ομάδα πληροφορικής είναι ευπρόσδεκτος. Ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους τους εθελοντές που έκαναν πράξη τα προγράμματα αυτά, σε όσους έτρεξαν περισσότερο από όλους που ήταν οι κ. Γιωργαντάς, κ. Χατζόπουλος, η Λίτσα Αργυροπούλου που είναι υπεύθυνη για τις ομάδες εθελοντών, η κ. Σύρμογλου που πέρσι ήταν υπεύθυνη των καλλιτεχνικών και οι υπόλοιποι εθελοντές που ερχόταν και βοηθούσαν.

ΣΤΟΧΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΘΟΚΗΠΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ


Η φετινή πρόταση των μελών του συλλόγου που διαθέτει κήπο είναι να δημιουργήσουν ένα λαχανόκηπο κι ένα ανθόκηπο και να τον φροντίζουν οι ίδιοι.

Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΟΛΗ Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το πιο ευχάριστο για την κ. Χατζοπούλου ήταν ότι την επισκέφθηκαν δύο νέες φοιτήτριες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου οι οποίες επέλεξαν τα Νομική και το Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας γιατί όπως είπαν από μια έρευνα όπου έκαναν με τους γονείς τους στην πόλη διαπίστωσαν ότι είναι η πιο προσβάσιμη πόλη για φοιτητική ζωή στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα από αυτή τους την διαπίστωση και μακάρι κάτι τέτοιο να περάσει και να διαδοθεί θα μας πει, ενώ μπορούν ακόμη να γίνουν και άλλα πράγματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.