Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζεται η επίσχεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Γονείς και εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, θέτει τώρα το Κράτος απέναντι καθώς το πρόβλημα με τα προνοιακά προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από την ΕΕΤΑ με αρκετή καθυστέρηση, έχει οδηγήσει σε επίσχεση εργασίας τους εργαζόμενους και σε απόγνωση τους γονείς.

Ως γνωστόν, από την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στα δύο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στο ΚΗΦΗ και στο «Βοήθεια στο Σπίτι», προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και τους οφείλονται δεδουλευμένα.

Από την άλλη, υπάρχει το δράμα των πλέον ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και τελικά δεν βρέθηκε λύση την περασμένη Παρασκευή που οι εργαζόμενοι μετέβησαν στο Δημαρχείο, με αποτέλεσμα να απευθύνει έκκληση η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Λίτσα Κρεμαστινού να λειτουργούν οι δομές, τουλάχιστον, με προσωπικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΗΦΗ και το «Βοήθεια στο Σπίτι» λειτούργησαν, όχι, όμως και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Χθες, η αντιδήμαρχος κάλεσε στο γραφείο της γονείς και εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Τελικά παρέστησαν οι γονείς ενώ οι εργαζόμενοι απέστειλαν στους πρώτους μία επιστολή που τους εξηγούν την ταλαιπωρία που υφίστανται και ζητούν την κατανόησή τους ενώ δεν θέλησαν να παραστούν στη συνάντηση για να μην έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί τους.
Πάντως, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ότι η αντιδήμαρχος θα πιέσει για να λειτουργήσουν και αυτές οι δομές με προσωπικό ασφαλείας ενώ οι γονείς δηλώνουν διατεθειμένοι να κάνουν ακόμα και οι ίδιοι βάρδιες εκ περιτροπής για να βοηθήσουν την κατάσταση!

Η επιστολή των εργαζομένων προς τους γονείς έχει ως εξής:
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕA Αγ. Νικολάου

Όπως γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι του κέντρου παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και προειδοποιήσεις προς τις διοικητικές αρχές σχετικά με την κάλυψη των δεδουλευμένων τους, παρέμεναν απλήρωτοι αν και όλοι προσέρχονταν κανονικά (έως και τις αρχές του μήνα) και ανελλιπώς στην εργασία τους. Παρ’ όλη την ευσυνειδησία που έχουν επιδείξει, άρχισαν να εξουθενώνονται ψυχολογικά στη σκέψη του ΠΩΣ να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, καθώς πολλοί από αυτούς είναι οικογενειάρχες και έχουν παιδιά με ανάγκες και προτεραιότητες, όπως και τα παιδιά του κέντρου μας. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα αλλά και με σεβασμό προς το έργο μας, σας παρακαλούμε να αναλογιστείτε τα παρακάτω:

Σε αναφορά με τους στόχους και τον κανονισμό των κέντρων ΚΔΑΠ ΜΕΑ ανά την Ελλάδα:
Η αναπηρία είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως και οι «άλλοι» πολίτες. Η κοινωνία πρέπει να αναδείξει την ποικιλομορφία που υπάρχει μέσα στους κόλπους της ώστε τα άτομα με αναπηρίες να απολαμβάνουν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματά τους: ατομικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά.
Το ίδιο κατά συνέπεια ισχύει και για μας και τις οικογένειές μας.

Η αναπηρία είναι ζήτημα ίσων ευκαιριών και όχι ζήτημα φιλανθρωπίας. Στα άτομα με αναπηρίες πρέπει να διασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση σε όλα τα αγαθά: εκπαίδευση, απασχόληση, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες, νέες τεχνολογίες, αθλητισμός, ψυχαγωγία.

Η διεκδίκηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας και η συνέπεια στην καταβολή των μισθών μας μηνιαίως αποτελεί υποχρέωση και όχι φιλανθρωπία. Ενώ η διασφάλιση ίσων ευκαιριών και η πρόσβαση σε όλα τα αγαθά (βλ. παραπάνω), αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τόσο για μας όσο και για τα μέλη των οικογενειών μας.

Σε συνέχεια της επιστολής μας, παρακαλούμε αναλογιστείτε πως εδώ και 9 συνεχή χρόνια λειτουργίας του κέντρου, έχουμε άνευ όρων συμβάλλει στην υποστήριξή σας, στην κατάλληλη αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των παιδιών σας και στη δημιουργία ενός φιλικού κλίματος συνεργασίας όπως προτάσσουν οι στόχοι και οι κανονισμοί αλλά ΚΥΡΙΩΣ, όπως προτάσσει η αγάπη και το συναισθηματικό δέσιμό μας με κάθε ένα από τα παιδιά και για πολλούς ξεχωριστούς λόγους για το καθένα.

Θα σας παρακαλέσουμε να σκεφτείτε επίσης, ότι ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε επιλογές του καθενός, η υγιής και παραγωγική σχέση συνεργασίας (ιδίως αυτή που αφορά εμάς και εσάς), είναι αναγκαίο εχέγγυο για την πρόοδο και τη μελλοντική εύρυθμη λειτουργία του κέντρου στην οποία προσβλέπουν και οι διοικητικές αρχές.

Αναμφίβολα λοιπόν, η μη τήρηση υποσχέσεων ή και οποιονδήποτε άλλων νομικών, ή μη, υποχρεώσεων από μέρους του εργοδότη είναι δυνατό να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα, το οποίο δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση και τη δεδομένη χρονική στιγμή να επικρατήσει.

Από μέρους μας είναι βέβαιο ότι μια τέτοια απόφαση πάρθηκε συνειδητά και επανειλημμένα προσπαθήσαμε να αποφύγουμε την ύστατη μορφή αυτή πίεσης, γνωρίζοντας καλύτερα από όλους τις ανάγκες των παιδιών και το πλαίσιο που τις περικλείει. Καθώς όμως η εργασία μας αποτελεί ένα μόνο μέρος της δημόσιας ζωής μας, δεν μπορούμε να παρακάμψουμε και τα προβλήματα στα οποία έχουν περιέλθει οι οικογένειές μας, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια που επικρατεί αυτή η κατάσταση.

Θα παρακαλούσαμε συνεπώς και από την πλευρά σας να δείξετε ευαισθησία και κατανόηση προς τις κινητοποιήσεις μας, καθώς η έμμεση συνεργασία μας τη δεδομένη χρονική στιγμή, θεωρείται πολύ σημαντική. Οι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές στήριξης, δείχνουν την ευαισθησία τους έμπρακτα και η ευαισθησία αυτή είναι ουσιώδης και έχει να κάνει με την ποιότητα του έργου τους. Ένα έργο όμως πρέπει από κάπου να αντλεί για να μην εξαντλείται. Και δε ζητάμε τίποτα παραπάνω από αυτά που νομίμως μας αναλογούν.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!
ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.