Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Εγκρίθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο το στρατηγικό σχέδιο για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου στο δήμο Πειραιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Εγκρίθηκε ομόφωνα χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, το στρατηγικό σχέδιο, για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου στο Δήμο Πειραιά.
O Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του τόνισε ότι, το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Πειραιά καταγράφει την ιεράρχηση των στρατηγικών στόχων της Δημοτικής Αρχής, τους Άξονες Δράσης, τα Έργα και τις Διεργασίες που απαιτούνται ώστε να γίνει το Όραμα για τον Πειραιά της ελπίδας και της ανάπτυξης πράξη.

Ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την υλοποίηση του στηρίζεται σε επτά άξονες:

1. Περιβάλλον, Καθαριότητα

2. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια

3. Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Ασφάλεια, Καθημερινότητα

4. Οικονομία, Ναυτιλία, Τουρισμός, Τοπική Ανάπτυξη

5. Διοίκηση, Εξυπηρέτηση Πολίτη

6. Μεγάλα Έργα Υποδομών

7. Ανθρώπινο Δυναμικό, Συμπεριφορές, Υποδομές.

Οι επτά άξονες παρουσιάστηκαν αναλυτικά, όπως αναλυτικά παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι δράσεις στους οποίους θα κινηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία, με τα οποία θα προσφερθούν ποιοτικότερες υπηρεσίες στον πολίτη, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως βελτίωση της καθημερινότητας, φροντίδα στα άτομα με αναπηρία, φροντίδα στις ευπαθείς ομάδες κ.α.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά, ευχαρίστησε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, για τις θετικές τοποθετήσεις τους και τις προτάσεις τους στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Αποτελεί πεποίθηση όλων μας ότι, σε αυτούς τους δέκα μήνες, αυτό που έχουμε κάνει πράξη είναι ότι έχει εκλείψει μεταξύ των παρατάξεων η προκατάληψη και υπάρχει μια σύγκληση ότι θέλουμε όλοι το καλό του Πειραιά και γι αυτό αγωνιζόμαστε.

Ο καθένας ενδεχομένως με τη δική του ιδεολογική προσέγγιση. Πολλές φορές, ξεπερνάμε ιδεοληψίες και έχουμε συγκλήσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τα πράγματα όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολύ δύσκολα για τον Πειραιά.

Δεν έγινε τις τελευταίες δεκαετίες, κανένα έργο υποδομής και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία των Ολυμπιακών έργων - και θα το πω χωρίς κομματική σκοπιμότητα - με πρωθυπουργό βουλευτή του Πειραιά.

Χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Είμαστε η μόνη πόλη της χώρας που δεν έχουμε παρακαμπτήριο δρόμο.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος, τόνισε:

«Είμαι βέβαιος ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο θα το βελτιώσουμε κι άλλο, θα το πιστέψουμε όλοι, θα το αγαπήσουμε όλοι και θα το υπηρετήσουμε όλοι μαζί με τους εργαζόμενους.

Όλες οι παρατηρήσεις που κάνατε είναι δεκτές. Θέλω να σας παρακαλέσω να σηκώσουμε τον πήχη ψηλά. Αν δεν σηκώσουμε τον πήχη ψηλά και πάμε μόνο διαχειριστικά θα χάσουμε. Δεν θα έχει μέλλον ο Πειραιάς.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Επιχειρησιακό Σχέδιο δόθηκε και στην Επιτροπή Διαβούλευσης, μετά από αναλυτική παρουσίαση στην τελευταία συνεδρίαση της, την προηγούμενη Τρίτη (27/9/2011) και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά για διαβούλευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.