Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Οι 53 επιτυχόντες του Ν2643 αξιώνουν «καθαρές κουβέντες» από τον υπουργό εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Θέλουν να ξέρουν εάν και πότε θα τοποθετηθούν στις θέσεις εργασίας που έχουν επιτύχει.



Με επιστολή τους προς τον υπουργό εργασίας Γ. Κουτρουμάνη 53 επιτυχόντες και επιτυχούσες της τελευταίας προκήρυξης έτους 2008 του προστατευτικού Ν.2643/98 αξιώνουν ξεκάθαρες εξηγήσεις σχετικά με το εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησής τους σε θέσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η αξίωση των 53 πέραν από δικαιωματική είναι και εύλογη. Διότι όπως επισημαίνουν και στην επιστολή τους, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα αναρμοδιότητας του ΟΑΕΔ που χρησιμοποιείτο ως άλλοθι για καθυστέρηση ξεκαθάρισε με άρθρο ΦΕΚ της 5ης Αυγούστου ανοίγοντας (θεωρητικά) τον δρόμο για την έκδοση τελικών πινάκων τοποθέτησης σε όλη την χώρα, οι μόνες περιφέρειες που όντως δημοσιοποίησαν πίνακες είναι αυτές της Κρήτης (έδρα το Ηράκλειο), της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία), της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Β (Κομοτηνή).

Στις λοιπές εννέα περιφέρειες της επικράτειας δεν έχουν εκδοθεί οι τελικοί πίνακες τοποθέτησης και η όλη εξέλιξη των διαδικασιών της προκήρυξης εμφανίζει προκλητική στασιμότητα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της περιφέρειας των Κυκλάδων, όπου η αρμόδια Επιτροπή (άρθρου 9 του 2643) με έδρα τη Σύρο δεν έχει συνέλθει καν σε συνεδρίαση από την ημερομηνία δημοσιοποίησης των τελικών πινάκων μοριοδότησης, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ από τις 2 Φεβρουαρίου 2011!

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι το “παιχνίδι της καθυστέρησης” προσβάλλει βάναυσα το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Οχι μόνο των 53 που υπογράφουν την επιστολή προς το Υπουργείο εργασίας αλλά 736 ανθρώπων στο σύνολο της χώρας. “Αξιώνουμε την άμεση και ξεκάθαρη απάντηση του Υπουργείου σας” καταλήγουν οι 53 στην επιστολή τους αρνούμενοι να ανεχτούν περαιτέρω την παραπομπή στο μέλλον της δικαιωματικής τους πρόσληψης. Tο δικαίωμά τους να ξέρουν τουλάχιστον “εάν και πότε” είναι ηθικά και πολιτικά αδιαμφισβήτητο.



Το σχόλιό μας: Τις επιστολές και τις φωνές των υπόλοιπων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό να δούμε πότε θα ακούσουν ή θα διαβάσουν κάποιοι αρμόδιοι (και μη) ώστε να δούμε ποτέ την αλήθεια για το τι έχει πραγματικά γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.