Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ανησυχία των Κυπρίων αναπήρων για το ενδεχόμενο περικοπών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Με δημόσια επιστολή τους προς την κυβέρνηση και τα κόμματα ζητούν διαβεβαίωση ότι τα επιδόματα δεν θα πειραχτούν.




Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και προς τους αρχηγούς των κομμάτων, η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων στις κρατικές χορηγίες, επιδόματα ή λοιπές παροχές που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία της Κύπρου και ζητά διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ισχύσει.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή της ΚΥΣΟΑ “τέτοια κριτήρια θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποκοπή από τα άτομα με αναπηρία κρατικών χορηγιών, επιδομάτων ή παροχών, που το οργανωμένο σύνολο των ατόμων με αναπηρία με μακροχρόνιους αγώνες έχουν κατακτήσει”. Δεδομένων των παραπάνω η συνομοσπονδία προειδοποιεί ότι “ δεν θα δεχτούμε επ’ ουδενί την εισαγωγή τέτοιων εισοδηματικών κριτηρίων ή περικοπές για τις κατακτήσεις του κόσμου των αναπήρων κατά τις τελευταίες δεκαετίες”. Eστιάζοντας στα της λεγόμενης διεθνούς οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της η ΚΥΣΟΑ τονίζει εμφατικά ότι “ακριβώς τώρα είναι η στιγμή που τα άτομα με αναπηρία χρειάζονται τη στήριξη του κράτους”.

H έκδηλη ανησυχία της ΚΥΣΟΑ πηγάζει τόσο από πληροφορίες περί περικοπών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, όσο και από την επί μακρόν αγνόηση της συνομοσπονδίας στην επεξεργασία των σχετικών με τα ΑΜΕΑ πολιτικών από πλευράς αρμόδιων υπηρεσιών. Σε σκληρή γλώσσα η ΚΥΣΟΑ καταγγέλει ότι συστηματικά παραβιάζεται ο θεσπισμένος Ν143(Ι)/2006 σύμφωνα με τον οποίο “οποιοδήποτε όργανο ή υπηρεσία του κράτους ή και του ευρύτερου δημόσιου τομέα συζητεί ή ασχολείται ή πρόκειται να αποφασίσει οτιδήποτε που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τα άτομα με αναπηρία, είναι απαραίτητο να διαβουλεύεται με την Συνομοσπονδία”. Εξ’ ου και η αξίωση δημόσιων διαβεβαιώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.