Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ζητείται ανάσα ζωής για το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού και Προσαρμοσμένου Αθλητισμού στην Περαία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ημιτελείς μη εκμεταλλεύσιμες οι εγκαταστάσεις, αλλά και έντονα τα άμεσα χρηματοδοτικά αδιέξοδα.




Μιά πληρέστατη μαρίνα ανεκμετάλλευτη. Ενα κέντρο προετοιμασίας παραολυμπιακών ιστιοπλόων που δεν μπορεί να λειτουργήσει...Μιά πληρέστατη μαρίνα ανεκμετάλλευτη. Ενα κέντρο προετοιμασίας παραολυμπιακών ιστιοπλόων που δεν μπορεί να λειτουργήσει...
Απογυμνωμένο από πόρους το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού και Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ 2000) στην Περαία αντιμετωπίζει έντονα την απειλή λουκέτου.

Το Κέντρο, στις εγκαταστάσεις του οποίου γυμνάζονται περίπου 300 αθλητές οι περισσότεροι των οποίων είναι αθλητές με αναπηρία, αντιμετωπίζει σήμερα συνθήκες εγκατάλειψης. Τα χρέη προς το προσωπικό και τους προμηθευτές ανέρχονται σε 60.000 ευρώ, πλην όμως δεν είναι αυτό το κρισιμότερο. Στον χώρο παραμένουν ελλείψει χρηματοδότησης εγκαταστάσεις ανολοκλήρωτες – ξενώνες, εστιατόριο – η ολοκλήρωση των οποίων θα μπορούσε να προσφέρει στο ΚΑΠΠΑ 2000 σταθερή και βιώσιμη ανάσα ζωής. Το Κέντρο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την παραολυμπιακή προετοιμασία ελλήνων και ξένων αθλητών (διαθέτει έως και μαρίνα με ολοκαίνουργια σκάφη που σήμερα λιμενίζονται εγκαταλελλειμμένα), αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας του προ επταετίας.

Η επικείμενη προγραμματισθείσα συνάντηση της διοίκησης του Κέντρου με τους υπευθύνους του υπουργείου Υγείας, έχει ως διακύβευμα τη χρηματοδότηση με ποσό 80.000 ευρώ ώστε να δοθεί μία παράταση ζωής στο Κέντρο. Το πραγματικό διακύβευμα όμως που ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των ημιτελών εργασιών είναι πολλαπλάσιο, ανέρχεται σε περίπου 500.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι το “ογδοντάρι” δεν αποτελεί παρά μιά πρόσκαιρη ανάσα ζωής, κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο η όλη συζήτηση να εστιάσει στο εφικτό ή όχι της πραγματικής, μακροπρόθεσμης επιβίωσης.




Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.