Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη στον κόσμο η εθνική μας ομάδα μπότσια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Με έξι νίκες σε έξι αγώνες κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο.




Η εθνική ομάδα μπότσια αποτελούμενη από τον ασημένιο Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, Γρηγόρη Πολυχρονίδη και τους Νίκο Πανανό και Μαρία-Ελένη Κορδαλή, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξάγεται στο Μπέλφαστ στο αγώνισμα των ζευγαριών, πετυχαίνοντας το απόλυτο με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η επιτυχία λογίζεται ως “ιστορική” για τον παραολυμπιακό μας αθλητισμό. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα μπότσια φτάνει στην κορυφή μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Η ομάδα μας πλέον έχει ανεβεί στην πρώτηυ θέση της παγκόσμιας κατάταξης και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Αξίζει να επισημανθεί ότι μέχρι πριν λίγους μήνες η συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο κύπελλο ήταν λόγω οικονομικής δυσπραγίας αμφίβολη. Η συμμετοχή δηλώθηκε ύστατη ώρα και μετά από έντονες πιέσεις της ηγεσίας του παραολυμπιακού μας αθλητισμού. Στο Μπέλφαστ τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους, οι έλληνες αθλητές επικράτησαν με συντριπρικό τρόπο των αντιπάλων τους. Για την ιστορία: Τρεις νίκες σημειώθηκαν στο προκριματικό γκρουπ, κατά σειρά επί της Ισπανίας (4-2), της Κροατίας (11-0) και της Σιγκαπούρης (4-2). Στα προημιτελικά νίκη – θρίαμβος 7-0 επί της Ταϊλάνδης, ενώ με το ίδιο σκορ κατεβλήθη και η Πορτογαλία στα ημιτελικά. Στον τελικό σημειώθηκε η έκτη σερί νίκη με το συντριπτικό 6-0 επί του Βελγίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.