Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Απλήρωτοι 5 μήνες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πέντε μήνες, από τον περασμένο Μάρτιο, έχουν να πληρωθούν οι τέσσερις εργαζόμενοι ΑμΕΑ που δούλευαν σε δύο Εταιρίες του Δήμου και αν αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα επιβίωσης σε κάθε εργαζόμενο, στην περίπτωσή τους είναι παραπάνω καθώς, κάποιοι, πρέπει να αγοράζουν και τα φάρμακά τους.

Ο δήμαρχος, κ. Στάθης Κουσουρνάς, από την αρχή είχε πει ότι το πρόβλημα είναι γραφειοκρατικό και ότι ήταν θέμα χρόνου να διευθετηθεί και να έρθουν στο Δήμο, καθώς περίμενε την ΚΥΑ.

Επίσης, το περασμένο Σάββατο, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, οι πληροφορίες λένε ότι ο δήμαρχος μίλησε γι’ αυτό με τον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη αλλά και τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ (σ.σ. επειδή είναι μερικώς επιδοτούμενη η εργασία τους) και απέσπασε τη δέσμευση ότι επίκειται ρύθμιση για να κλείσει το θέμα.

Δικαίως, λοιπόν, σχολιάζουν κάποιοι που παρακολουθούν το θέμα από κοντά όλον αυτό τον καιρό, ότι ο Δήμαρχος, από τη στιγμή που γνώριζε ότι επρόκειτο για θέμα διαδικαστικού χαρακτήρα που πρέπει να λυθεί, ότι η ΚΥΑ θα έβγαινε και, μάλιστα, απέσπασε και δέσμευση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, κατευθείαν από την κορυφή, θα μπορούσε να στείλει εντέλλεσθε στην ταμειακή υπηρεσία να πληρωθούν, έστω και για δύο μήνες, οι άνθρωποι αυτοί, να πάρουν δηλαδή κάποια χρήματα, ώσπου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα.

Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος λειτουργεί…υπέρ το δέον με γνώμονα τους κανονισμούς, τα νομικά πλαίσια και τους τύπους, όμως, καμιά φορά, η…καρέκλα του δημάρχου είναι και για να παίρνει την ευθύνη που δεν μπορεί να πάρει άλλος κανείς, και ειδικά όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.