Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η άλλη πλευρά των Special Olympics

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κύριε διευθυντά,
η τέλεση των Special Olympics στην χώρα μας και ο τρόπος προβολής και παρουσίασής τους από τα Μ.Μ.Ε. συνετέλεσε στην δημιουργία σύγχυσης ως προς τη σχέση τους με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Για να μην συμβάλλει και ο τίτλος του προχθεσινού δημοσίευματός μου (η άλλη πλευρά των παραολυμπιακών αγώνων) στην σύγχυση αυτή θα ήθελα να διορθώσω τον τίτλο του, και με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε την σχέση των Special Olympics με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ, κ. Γ. Λυμβαίο, οι αγώνες Special Olympics είναι ένα πρόγραμμα αθλητισμού, που μετέχουν μόνο τα άτομα με νοητική αναπηρία, δηλαδή μία μόνο κατηγορία ατόμων με αναπηρία από τις πέντε που λαμβάνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. 

Δεν έχουν καμία σχέση με την Παραολυμπιάδα. Διοργανώνονται, ουσιαστικά, από το ελληνικό ιδιωτικό σωματείο Special Olympics, που αποτελεί παράρτημα του αντίστοιχου αμερικάνικου που ίδρυσε το ίδρυμα Κένεντι το 1968. Δεν αποτελεί ομοσπονδία και διοικείται από ένα ισόβιο προεδρείο, που έχει οριστεί από το αντίστοιχο αμερικανικό, με πρόεδρο την κα Γιάννα Δεσποτοπούλου.
Ενώ ακύρωσαν τους Μεσογειακούς Αγώνες, καθώς και την Ολυμπιάδα των Κωφών, πραγματοποίησαν τα Special Olympics, την ίδια ώρα που τα κέντρα υποστήριξης των ΑμεΑ αργοσβήνουν και οι εργαζόμενοί τους παραμένουν απλήρωτοι...
Την ίδια ώρα που οι δομές και τα κέντρα που παρέχουν υποστήριξη στα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης...
Την ίδια ώρα που το κράτος πρόνοιας θα μπορούσε μ’ αυτά τα 26 εκατ. ευρώ, να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα 70 κρατικών και 66 ιδιωτικών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δομών για περισσότερο από 2 χρόνια που υποστηρίζουν και προσφέρουν θεραπευτικές πράξεις σε πολλές χιλιάδες ΑμεΑ, σε όλη την Ελλάδα.
Ουσιαστικά εξωθούν σε οικονομικό μαρασμό, τα άτομα με αναπηρία αναιρώντας το συνταγματικό δικαίωμά τους για δωρεάν παιδεία και περίθαλψη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια φιέστα φιλανθρωπίας!

Αθανασάκης Αντώνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.