Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ευεργετικός ο θηλασμός για μητέρα και παιδί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο θηλασμός ευεργετεί τόσο το μωρό όσο και τη μητέρα. Το μητρικό γάλα, όχι μόνο είναι εύπεπτο και μεταβολίζεται πιο εύκολα από τον οργανισμό του βρέφους, αλλά συμβάλλει και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Υπό αυτή την έννοια, ο θηλασμός δρα σαν ασπίδα για τη μακροπρόθεσμη υγεία του βρέφους σας. Το βρέφος που τρέφεται με μητρικό γάλα εμφανίζει λιγότερους κολικούς και δερματικούς ερεθισμούς, λιγότερες πιθανότητες για νεογνικό ίκτερο, όπως και λιγότερες πιθανότητες για αιφνίδιο θάνατο.

Επιπλέον, ευρήματα νέων ερευνών δείχνουν ότι ο θηλασμός συμβάλλει στην καλύτερη πνευματική και σωματική ανάπτυξη του βρέφους, ενώ επιπλέον προφυλάσσει από κάποιες μακροχρόνιες ασθένειες, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, μερικές μορφές καρκίνου και οι καρδιοπάθειες.

Επιπλέον, ο θηλασμός ευεργετεί και τη μητέρα, καθώς μέσω της έκκρισης ορμονών συμβάλλει στην επαναφορά της μήτρας στην αρχική της θέση και στη γρήγορη καύση του λίπους που αποκτήθηκε κατά την εγκυμοσύνη, ενώ επιπλέον προφυλάσσει από μελλοντικές μακροχρόνιες ασθένειες, όπως είναι η οστεοπόρωση και οι καρκίνοι του μαστού και των ωοθηκών.

Πέραν όλων αυτών όμως, ο θηλασμός συμβάλλει στη δημιουργία ενός ιδιαίτερου δεσμού ανάμεσα στη μητέρα και το βρέφος, καθώς το βρέφος εισπράττει άμεσα συναισθήματα αγάπης, στοργής και τρυφερότητας από τη μητέρα.


Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.