Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Σημαντικά τα μαθήματα κολύμβησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που εγγράφονται στα τμήματα του κολυμβητηρίου Τρικάλων - Μόνος τρόπος να μειωθούν τα τραγικά ποσοστά πνιγμών στη χώρα.



Οι δυσάρεστες ειδήσεις για πνιγμούς στη χώρα μας έχουν γίνει πια ρουτίνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν είναι τυχαίο ότι τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από πνιγμούς στην Ευρώπη φαίνεται να διατηρεί και φέτος η χώρα μας, καθώς όσο προχωρά το θέρος δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μέχρι τώρα πορεία δείχνει ότι και φέτος ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τα 300 άτομα! Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί τα μαθήματα κολύμβησης κρίνονται πλέον απαραίτητα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους δυσάρεστες καταστάσεις.
Τη σημαντικότητα των μαθημάτων κολύμβησης φαίνεται να έχουν κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό οι Τρικαλινοί που σπεύδουν συνεχώς για εγγραφές στο κολυμβητήριο Τρικάλων. 
Ειδικά οι γονείς μικρών παιδιών, εμπιστεύονται την κολυμβητική εκπαίδευση των παιδιών τους στους ειδικούς, πριν αποφασίσουν να δοκιμάσουν το θαλασσινό κολύμπι. Όπως αναφέρει η κα. Βάσω Κάκλα, αρμόδια αντιδήμαρχος, «Είναι πραγματικά μεγάλος ο αριθμός των παιδιών που έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα και το ενδιαφέρον των δημοτών συνεχώς αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή στα τμήματα του κολυμβητηρίου συναντά κανείς παιδιά από 3 ετών μέχρι και 73 ετών ενήλικες! Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια των παιδιών μας και τη δική μας, να γνωρίζουμε καλό κολύμπι. Γι’ αυτό και επιδιώκουμε τη βελτίωση των υποδομών μας». 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, ο δήμος στην κατεύθυνση αυτή καλύπτει τα μέτρα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα η συνεχής παρουσία ναυαγοσώστη στους κολυμβητικούς χώρους της πόλης. «Πρέπει οπωσδήποτε για την ασφάλεια των πολιτών να προωθήσουμε τα μαθήματα κολύμβησης. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε μέσα από προγράμματα τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό των υποδομών, σε βαθμό που να μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμη και στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία», αναφέρει η κα Κάκλα. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι δεν χρειάζεται κανείς να ξοδέψει μια περιουσία για να μάθει κολύμπι, μιας και ο δήμος έχει ορίσει ένα συμβολικό αντίτιμο για τα μαθήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.