Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Αποκάλυψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η ευχάριστη είδηση της ημέρας είναι ότι σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου ξεκίνησαν οι εργασίες της κτιριακής αποκατάστασης της Αποκάλυψης.

Οι εργασίες που όπως γράφουμε στην εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουνε σύντομα ξεκίνησαν . Ξεκίνησαν από την συμπληρωματική αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου της νέας εισόδου, ώστε να γίνει η πολυπόθητη πρόσβαση σε όλες τις ηλικίες και τα ΑΜΕΑ στον επισκέψιμο χώρο του Ιερού Σπηλαίου που δεν ολοκληρώθηκε από το Β΄Κ.Π.Σ. «Το έργο αυτό για το νησί είναι πολύ σημαντικό, διότι χάνει από το μεγάλο μερίδιο του Θρησκευτικού τουρισμού που έχει ανοδική τάση".

Με το έργο αυτό, παρακάμπτονται τα 44 σκαλοπάτια της παλαιάς εισόδου. Τις εργασίες αυτές, που έμειναν από το Β΄Κ.Π.Σ. τις περιμέναμε χρόνια. Ευτυχώς όμως συμπεριελήφθηκαν στο έργο «Αποκατάσταση και λειτουργική αναβάθμιση της Αποκάλυψης» που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 800 χιλ. ευρώ. Είχαν προκηρυχθεί ήδη από την 4η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιολογίας έξι θέσεις Δ.Ε. εξειδικευμένων εργατών. Πιστεύουμε ότι αν και ένας ανειδίκευτος ανταποκρίθηκε, θα βρεθεί η λύση. Στο πρόγραμμα όπως προαναφέραμε περιλαμβάνονται εκτός από τις εργασίες αποκατάστασης της νέας εισόδου:

Η Συντήρηση και αποκατάσταση όλων των χώρων του κτιριακού συγκροτήματος που δεν περιλήφθηκαν στο Β' ΚΠΣ, όπως: Κτιριακή αποκατάσταση και λειτουργική αναβάθμιση των τριών ανωτέρων επιπέδων της Αποκάλυψης, τη συντήρηση του Σπηλαίου, των τοιχογραφιών του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου και την αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου του συγκροτήματος, με σκοπό την επανάχρηση του κτιρίου ως κέντρο μοναχισμού, εκπαίδευσης και τόπο προσκυνήματος.
(Από το Patmos Times)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.