Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κερδίζουν το στοίχημα οι εθελοντές επί πληρωμή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Έξι μήνες δουλεύουν σε κοινωφελείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της επιλογής τους και ήδη έχουν καταφέρει πάρα πολλά.



Άφησαν για έναν χρόνο τα γραφεία τους και ανέλαβαν νέο επαγγελματικό πόστο. Με την εμπειρία και τις γνώσεις τους προσφέρουν τους τελευταίους έξι μήνες τις υπηρεσίες τους στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους. Και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα της συνεισφοράς τους είναι ενθαρρυντικά.
Τον περασμένο Οκτώβριο τέσσερις εργαζόμενοι από διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς κατέστρωσαν ένα επιχειρηματικό πλάνο για το έργο που ήθελαν να φέρουν εις πέρας, βοηθώντας έτσι έμπρακτα τη ΜΚΟ της επιλογής τους. Μέσω του προγράμματος κοινωνικής συνεισφοράς «Vodafone World of Difference» που η εταιρεία ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Βασιλική, ο Κωνσταντίνος, η Καίτη και ο Ιωάννης έπιασαν δουλειά - όχι εθελοντικά αλλά επί πληρωμή - στους οργανισμούς τον Φεβρουάριο και ήδη έχουν... κάνει τη διαφορά.

«ΠΕΡΠΑΤΩ». Η Βασιλική Χατζοπούλου είναι κοινωνική λειτουργός. Εδώ και έξι μήνες έχει αναλάβει τη θέση της υπεύθυνης για θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και την προσβασιμότητα του Νομού Ροδόπης, στον σύλλογο «Περπατώ». «Η πρώτη μου επαφή με τον σύλλογο ήταν το 2003, έναν μόλις χρόνο μετά την ίδρυσή του, όταν ως φοιτήτρια στην Κομοτηνή θέλησα να προσφέρω εθελοντική εργασία. Τότε ο σύλλογος έκανε τα πρώτα του βήματα». Το έργο που έχει αναλάβει είναι, όπως λέει και η ίδια, «να κάνουμε την Κομοτηνή την πιο προσβάσιμη πόλη στην Ελλάδα. Προσφέρω συμβουλευτική υποστήριξη στα άτομα με κινητική αναπηρία και στο οικογενειακό τους περιβάλλον, τους ενημερώνω για τα δικαιώματά τους γύρω από τα ασφαλιστικά θέματα, τον χώρο της εκπαίδευσης, της εργασίας, της ψυχαγωγίας και της αποκατάστασης». Μάλιστα, στους πρώτους αυτούς μήνες εργασίας της η Βασιλική εξασφάλισε ήδη για τον Δήμο Κομοτηνής χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος προκειμένου να συντηρηθούν οι ήδη υπάρχουσες και να κατασκευαστούν νέες ράμπες σε διαδρομή 3 χιλιομέτρων, σε νέο οικισμό της πόλης. «Ολα σχεδόν τα ξενοδοχεία του νομού - εκτός από δύο - είναι προσβάσιμα, όπως κι οι παραλίες, τα κάμπινγκ, η πλειονότητα των σχολείων αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες. Υπάρχουν παντού ράμπες, πάρκινγκ ΑμεΑ και οι συμπολίτες μας δεν παρκάρουν πλέον εκεί. Ολα τα παραπάνω επιτευχθήκαν μέσω του συλλόγου αλλά κυρίως μέσω της συνεργασίας μας με τους συμπολίτες μας», συμπληρώνει.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Οι αιτήσεις από ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα «Vodafone World of Difference» έφτασαν τον περασμένο Σεπτέμβρη σχεδόν τις 300, από τις οποίες το 70% είναι από υποψήφιους της Αθήνας και το 25% από άτομα που είχαν μόνιμη απασχόληση. «Η Vodafone δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να προσφέρουν σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ παράλληλα τους καλύπτει τα έξοδα - μισθό και κάποια λειτουργικά έξοδα - για έναν χρόνο», επισημαίνει η υπεύθυνη του προγράμματος, Ελσα Σταθοπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.