Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μικρο-καθυστερήσεις και αλλαγές στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καθυστερήσεις και πάλι σε αρκετούς δήμους της χώρας είχαμε στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων. Ενώ σε μερικούς δήμους είχαμε ήδη καταβολή από το πρώτο δεκαήμερο του μήνα σε άλλους δεν έχει γίνει ακόμα καταβολή. Ευθύνη στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και η σύσταση και στελέχωση ακόμα (από την αρχή του χρόνου) των κατά τόπους διευθύνσεων πρόνοιας ανά νέο καλλικρατικό δήμο. Σε άλλες περιπτώσεις η καθυστέρηση υπάρχει και λόγω της μη αποστολής ολόκληρου του ποσού που απαιτούταν για την πλήρη καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους. Σίγουρα πάντως ευθύνη δεν φέρουν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών και διεύθυνσης πρόνοιας που αυτήν την φορά είχαν έτοιμες τις λίστες και τις επιταγές με τα επιδόματα από μέσα Ιούνη.

Ευτυχώς τα προβλήματα λύθηκαν και σιγά σιγά εδώ και μέρες γίνεται η καταβολή. Από βδομάδα για παράδειγμα (26 του μήνα) ξεκινά η καταβολή στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ η αποστολή των επιταγών έχει ήδη αρχίσει. Λίγη υπομονή λοιπόν και θα 'ρθουν τα λεφτά.

Όμως αλλαγές έρχονται και στον τρόπο καταβολής. Όπως είχαμε γράψει και στο ακόλουθο άρθρο (δυο μήνες πριν) Καθυστερήσεις και αλλαγές στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, διαδικασία καταβολής και πληρωμής των επιδομάτων θα περάσει στις τράπεζες από τα ταχυδρομεία. Όπως είχε πει τότε αρμόδιος υπάλληλος:  "Από το 2011 θα αλλάξει το σύστημα καταβολής. Προσωρινά πάμε με το παλιό αλλά θα μεταβούμε στο νέο." Ποιο είναι αυτό; Μα η καταβολή των επιδομάτων μέσω κατάθεσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς...

Όσοι δήμοι λοιπόν δεν έχουν κάνει ακόμα την μετάβαση στο νέο σύστημα, κάνουν κινήσεις και συνεννοούνται μέσω των προϊσταμένων των διευθύνσεων πρόνοιας, η κάθε μια διεύθυνση με ανάλογη τράπεζα, ώστε να τους δώσουν εντολή και ειδοποιητήρια στους δικαιούχους των επιδομάτων να προσέλθουν στις τράπεζες, για να ανοίξουν λογαριασμό και να τον δώσουν στην πρόνοια, ώστε από εδώ και στο εξής να καταβάλλεται μέσω αυτού το επίδομα. Σίγουρα πάντως  δεν πρέπει να ανησυχούν οι δικαιούχοι και η κάθε διεύθυνση πρόνοιας θα ειδοποιήσει τους δικαιούχους των επιδομάτων που καταβάλει.

Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.