Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Προτάσεις Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας για την ενίσχυση του εμπορικού κόσμου του Ν. Λακωνίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφερειακής ενότητας Λακωνίας στην οποία αναφέρονται προτάσεις για την ενίσχυση του Εμπορικού κόσμου του Ν. Λακωνίας.Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει : Είναι γεγονός ότι η χώρα μας διανύει την μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική κρίση μετά την μεταπολίτευση η οποία πλήττει πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Ο εμπορικός κόσμος που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε απόγνωση. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της για την τόνωση της αγοράς και της τοπικής οικονομίας κάλεσε σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων της Λακωνίας στις 14 Ιουνίου 2011. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύοντας ότι η στήριξη της τοπικής οικονομίας αποτελεί μονόδρομο για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας, έχει ήδη προωθήσει το καλάθι των αγροτικών προϊόντων και τον σύνδεσμο εξαγωγέων. Πρότασή μας είναι να δοθούν κίνητρα στο καταναλωτικό κοινό ώστε να καταστεί ελκυστική η τοπική αγορά. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε συγκεκριμένα τα παρακάτω: 

(α) Να οριστεί μία ημέρα της εβδομάδας ότι θα προσφέρετε έκπτωση 15- 20% σε είδη που εσείς θα καθορίσετε. 
(β) Σε αγορές πάνω από ογδόντα (80) ευρώ να προτείνετε μείωση τιμών από 5- 10 ευρώ. (γ) Να δημιουργηθεί ειδικό αυτοκόλλητο που θα τοποθετηθεί στις βιτρίνες των καταστημάτων για τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο εκπτωτικό πρόγραμμα 
(δ) Να υπάρξουν εκπτωτικές κάρτες σε ειδικές ομάδες πολιτών (ΑΜΕΑ, φοιτητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι κ.λ.π) 
(ε) Να γίνει προβολή των εν λόγω επιχειρήσεων με διαφημιστικές καταχωρήσεις στα τοπικά ΜΜΕ. 

Στα πλαίσια αυτά σας διαβεβαιώνουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες για την τόνωση της τοπικής αγοράς και την εξυπηρέτηση του κοινού. Γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει στα θέματα του εμπορικού κόσμου, είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις μας που αποβλέπουν στο συμφέρον όλων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.